Vilniaus TV bokšte pasiūlyta įrengti prabangius apartamentus

Lietuvos architektų sąjungai pateikti devyni pasiūlymai, kaip rekonstruoti Vilniaus televizijos bokštą ir pertvarkyti aplinkui jį esančią teritoriją.

21 bokšto aukšte ne viena architektų kompanija siūlo įrengti apartamentus su didelėmis atviromis erdvėmis, pertvaromis atskiriant tik pagrindines funkcijas svetainės ir virtuvės erdves, miegamąjį su sūkurine vonia. kambarį.<br>vizualizacija
21 bokšto aukšte ne viena architektų kompanija siūlo įrengti apartamentus su didelėmis atviromis erdvėmis, pertvaromis atskiriant tik pagrindines funkcijas svetainės ir virtuvės erdves, miegamąjį su sūkurine vonia. kambarį.<br>vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2015, 11:30 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:31 PM

Dalyvių buvo prašoma pateikti pirmųjų trijų ir trijų viršutinių bokšto aukštų planą su baldų išdėstymu, teritorijos sutvarkymo pasiūlymus.

Bokštas – tai vieta, kurioje žmonės gali pajusti gamtos grožį, nuo jo atsiveria  nuostabus  kraštovaizdis, miesto panorama. Tai vieta, kur dera  prisiminti savo šalies istoriją, pažinti šiuolaikinių technologijų galimybes ir rasti aktyvių bei skanių pramogų.   Maždaug tokias ypatingo statinio funkcijas mato jo rekonstrukcijos projekto konkurso dalyviai. 

Vilniaus televizijos bokštas, kaip pagrindinis informacijos siųstuvas, po kruvinų Sausio įvykių tapęs kovos už žmogaus laisves simboliu, ir toliau turėtų priminti  laisvo žodžio ir objektyvios informacijos svarbą.

Rekonstruojant Vilniaus televizijos bokštą ir siekiant padidinti papildomų paslaugų patrauklumą. Pagrindinį šūkį ir koncepciją „Vilniaus TV bokštas be cenzūros“  siūlo viena architektų kompanija, kita – bokštą paversti didžiausiu pasaulyje saulės laikrodžiu – kalendoriumi, rodančiu tikslų sostinės laiką. 

Bene visi konkurso dalyviai 21 bokšto aukšte siūlo įrengti prabangius apartamentus.  O pramogoms kieme  – lauko   šachmatus, mini golfą, vasaros kino teatrą, piknikų poilsio aikštelę.

Yra pasiūlymas įrengti atvirą apžvalgos aikštelę terasoje virš 19 aukšto.

O ekstremalioms pramogoms suprojektuoti (demontuoti) metalo profilių ir stiklo konstrukcijų takus,  išsikišančius iš bokšto taurės. Tai  būtų tarsi stiklinės grindys aplink bokštą,  tik labai  aukštai iškeltos.

Visi konkurso dalyviai savo brėžiniuose pateikė ir prabangaus restorano su baru planus.

Pirmųjų trijų vietų laimėtojams numatytos atitinkamai 5 tūkst., 2 tūkst. ir 1,5 tūkst. eurų premijos.

326,4 metrų aukščio ir daugiau kaip 25 tūkst. tonų bendro konstrukcijos svorio bokšto statybos truko šešerius metus. Pirmas betono kubinis metras į bokšto pamatus buvo supiltas 1974 metų gegužę, veikti bokštas pradėjo 1981 metų sausio 31 dieną.

Pagal panašų projektą buvo pastatyti televizijos bokštai Baku ir Taline, pastarajame mieste neseniai atlikta bokšto rekonstrukcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.