Seną namą šeima papuošė lakoniškų formų nuosava biblioteka

Nedideliame name užmiestyje įsikūrusi šeima sykį nutarė, kad vietos būste per mažai, kad knygos lentynose jau nebetelpa ir nutarė pasistatyti priestatą, kuriame įrengė nuosavą biblioteką.

60 kv. metrų priestate seno namo šeimininkai įsirengė biblioteką, kurioje galima skaityti, ilsėtis ir mėgautis pro milžiniškus langus atsiveriančiais langais.<br>A.Zieglero (archdaily.com) nuotr.
60 kv. metrų priestate seno namo šeimininkai įsirengė biblioteką, kurioje galima skaityti, ilsėtis ir mėgautis pro milžiniškus langus atsiveriančiais langais.<br>A.Zieglero (archdaily.com) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2015, 3:16 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 1:30 PM

Taip Senneville-sur-Fecampo (Prancūzija) regione atsirado šis žavingas architektūros derinukas, kurio autorius – architektas Antoninas Ziegler'asės, rašo archdaily.com.

Šeimos namas stovi netoli jūros, ant skardžio, jis apsuptas medžių, kurie suteikia užuovėją ir pavėsį, o naujasis priestatas prie gyvenamojo namo prijungtas siauru koridoriumi su laiptais iš lauko pusės. Pro bibliotekos langus atsiveria nuostabūs vaizdai į gyvenvietę ir į tolumoje esančią jūrą.

Lakoniška priestato forma pasirinkta neatsitiktinai – architektas nesiek laikytis įprastų standartų, dėl to šis statinys paneigia visus formos, matmenų ir struktūros dėsningumus. Biblioteka net neturi įprasto stogo – taip siekiama dar labiau supaprastinti jos formą, suteikti lengvumo. Tiek iš išorės, tiek ir viduje priestato sienos yra dengtos medžio plokštėmis.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.