Tiko popiežiui, vadinasi, turės tikti ir kauniečiams

Rekonstruojamos Laisvės alėjos prieigose gyventojai gali vaikščioti nesusipurvinę batų – paklota speciali plastikinė danga. Ji mieste atsirado neįprastomis aplinkybėmis ir buvo skirta visai kitam tikslui.

Rekonstruojamą Laisvės alėjos ruožą dabar galima apeiti patogiau.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Rekonstruojamą Laisvės alėjos ruožą dabar galima apeiti patogiau.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2018, 4:11 PM

Miesto savivaldybė nupirko 4 tūkst. kvadratinių metrų šios dangos ruošiantis popiežiaus Pranciškaus vizitui. Ji buvo paklota Santakos parke, kad nekiltų sunkumų riedėti papamobiliui.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pasakojo, kad vėliau dangą sumanyta panaudoti Laisvės alėjoje – ten, kur jau paklotos požeminės komunikacijos ir supiltas skaldos pagrindas.

„Dangos privalumai išryškės pradėjus lyti, nes tuomet bus galima vaikščioti nesušlapus ir nesusipurvinus batų“, – svarstė A.Pakalniškis.

Jo manymu, vėliau ši Lenkijoje pagaminta danga galės būti naudojama per įvairius renginius. Ji tinka tose vietose, kur susidaro dideli žmonių srautai ir gali kilti nepatogumų einant.

Gyventojų atsiliepimai apie naujovę labai palankūs, žmonės net stebisi, kodėl apie tai nebuvo anksčiau pagalvota.

Daugiau dangos pirkti savivaldybė neplanuoja. Iš pradžių ketinama patikrinti, kiek laiko ji gali būti naudojama, kaip atlaikys šalčius.

Danga gulės Laisvės alėjoje, kol bus pradėtos kloti granito plokštės. A.Pakalniškio žiniomis, pirmoji jų siunta į Kauną turėtų atkeliauti gruodžio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.