Labiausiai vertinamas architektūros konkursas šiemet – be lietuvių

Europos sąjungos apdovanojimo už šiuolaikinę architektūrą – „Mies van der Rohe Award“ – trumpajame 2019 metų sąraše tarp 40 realizacijų lietuviškiems projektams patekti nepavyko.

VNO autobusų stotelė (autoriai – Vilniaus architektūros studija) – šiemet buvo tarp pasiūlytų nominantų.<br>L.Garbačausko nuotr.
VNO autobusų stotelė (autoriai – Vilniaus architektūros studija) – šiemet buvo tarp pasiūlytų nominantų.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 10:09 AM, atnaujinta Jan 17, 2019, 10:14 AM

Architektai Dorte Mandrup, George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiela Klaasse, María Langarita ir Frankas McDonaldas atrinko projektus iš 17 šalių.

Pirmą kartą jame atsidūrė Albanija, Serbija ir Slovakija.

Kultūros objektų sąraše daugiausia – 15.

Taip pat jame 6 švietimui ir mokslui skirti pastatai ir 5 daugiabučiai, po du industrinius centrus ir individualius namus. Sveikatos, infrastruktūros, biurų, socialinės, sporto ir laisvalaikio bei miestų planavimo pavyzdžių atrinkta po vieną.

Galutiniai 5 finalininkai bus išrinkti vasario 13 dieną, o konkurso kulminacija – gegužės 7 d., tuomet Mies van der Rohe paviljone Barselonoje vyks apdovanojimų ceremonija, parodos atidarymas, paskaitos ir leidinio pristatymas.

Viename pasaulyje labiausiai vertinamų architektūros konkurse šiemet buvo pristatyta trylika objektų iš Lietuvos. Iš viso „The Fundació Mies van der Rohe“ ir Europos Komisija paskelbtame sąraše buvo 383 nominantai iš 36-ių Europos šalių.

Parengta pagal LAS informaciją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.