Ant vienos Kauno sienos nutūpė paukštelis

Ant Pilies gatvės 4 numeriu pažymėto namo išryškėjo naujas gatvės meno kūrinys. Tai piešinys, vaizduojantis inkilą ir ant jo laktos tupintį žmogų. Jo atsiradimo istorija – nepaprasta.

Gyvenamojo namo sieną papuošė gatvės meno kūrinys „Paukštelis“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gyvenamojo namo sieną papuošė gatvės meno kūrinys „Paukštelis“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 2:45 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 2:46 PM

Šį darbą, pavadintą „Paukštelis“, sukūrė menininkas Tadas Vincaitis-Plūgas. Kūrinio autorius pasakojo, kad 2017 metų vasarą gatvės meno festivalio „Nykoka“ organizatoriai buvo paskelbę konkursą, koks piešinys turėtų papuošti šio namo sieną, nes pastatas yra tokioje vietoje, kad primena vartus į senamiestį, duris į namus.

Tada konkursą laimėjo festivalio meno vadovas Tadas Šimkus. Jis siūlė nupiešti ant vinies pakabintą senų raktų ryšulį. Tačiau daliai kauniečių nepatiko tai, kad nugalėtojas yra vienas iš festivalio organizatorių. T.Šimkus, atsižvelgdamas į šias pastabas, savo sumanymo neįgyvendino.

Konkurso antrąją vietą laimėjo T.Vincaitis-Plūgas. Tada jis buvo sukūręs piešinį, vaizduojantį juodą šunį raudonu besišypsančiu snukiu. Kadangi festivalio rengėjai konkurso neatnaujino, menininkas nusprendė savarankiškai užbaigti sumanymą ir išpiešti daugiabučio sieną. Pasirinko kitą eskizą, kuris patiko ir namo gyventojams, ir paveldosaugininkams.

„Inkilas taip pat yra namai, prie jo tupi žmogus, kuris tarsi kviečia grįžti namo“, – sakė menininkas.

Piešinyje pavaizduotas realus žmogus.

Tai grafikė Ramunė Barkauskaitė. Darbas sukurtas aerozoliniais dažais, nors atrodo, tarsi tai būtų paprastu pieštuku nupieštas eskizas.

Kai orai atšils, menininkas su kolega Timotiejumi Norvila, kuris pradėjo įgyvendinti projektą, baigs dekoruoti apatinę namo sienos dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.