Moderniame Kauno gėlyne – tik plika žemė: valdininkai paaiškino, ko laukti

Kauno gėlynas, esantis prie miesto savivaldybės, šiuo metu atrodo nykiai. Čia augę augalai išrausti ir matyti tik plika žemė. Už želdinius atsakingi specialistai paaiškino, kas daroma gėlyne ir kaip jis bus papuoštas žiemos šventėms.

Prie savivaldybės augusios gėlės išrautos, vietoj jų pasodinta svogūninių augalų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prie savivaldybės augusios gėlės išrautos, vietoj jų pasodinta svogūninių augalų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 5:31 PM

Rekonstruojant Laisvės alėją prie Kauno savivaldybės buvo įrengtas modernus gėlynas. Jo pakeltos lysvės pagamintos iš rūdijančiojo pieno. Gėlyne šią vasarą žydėjo ir vienos kitas vis keitė įvairios gėlės, vešėjo smilgos.

Artėjant žiemai šiomis dienomis visi gėlyne augę augalai buvo išrauti.

„Atrodė, kad čia auga daugiamečiai augalai, todėl keista, kad jie išrauti. Gal vietoj jų žiemą atsiras eglutės? Taip pat įdomu, kaip jis atrodys pavasarį“, – svarstė kaunietė Violeta Žukauskienė.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė sakė, kad šią vasarą savivaldybės gėlyną puošė vienmečių gėlių kompozicija iš ašuočių, patagoninių verbenų, šlamučių.

Šiuo metu vietoj vienmečių augalų pasodinta svogūninių gėlių, kurios pražys ankstyvą pavasarį. Tai narcizai, tulpės, dekoratyviniai česnakai, hiacintai. Taip pat pavasarį bus sprendžiama, ką dar pasodinti prie savivaldybės.

„Kad gėlynas nebūtų tuščias, lapkričio viduryje bus atvežta ir pastatyta apie 80 vazonuose augančių eglučių. Jos bus papuoštos“, – sakė R.Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.