Trečiosios žmonos įmonei R. Šimašius įjungė žalią šviesą: laimėjo penkis savivaldybės konkursus Merą per rinkimus yra dosniai parėmęs būsimosios nuotakos artimas giminaitis

Naujosios Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus gyvenimo draugės architektės Gilmos Teodoros Gylytės įmonė yra laimėjusi penkis savivaldybės skelbtus konkursus, rodo lrytas.lt turimi dokumentai.

R.Šimašius savaitgalį paskelbė sumainęs žiedus su architekte G.T.Gylyte.<br>R.Šimašiaus nuotr.
R.Šimašius savaitgalį paskelbė sumainęs žiedus su architekte G.T.Gylyte.<br>R.Šimašiaus nuotr.
R.Šimašius savaitgalį paskelbė sumainęs žiedus su architekte G.T.Gylyte.<br>R.Šimašiaus nuotr.
R.Šimašius savaitgalį paskelbė sumainęs žiedus su architekte G.T.Gylyte.<br>R.Šimašiaus nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-08-02 16:36, atnaujinta 2021-08-02 20:42

Bendrovė „Do architecs“, kurios viena akcininkių yra G. T. Gylytė, 2019-ųjų vasarį laimėjo 12,1 tūkst. eurų vertės išeities duomenų analizės ir schemos Aukštamiesčio vystymo strategijos rengimo konkursą, tų pačių metų rugsėjį įmonė laimėjo 730 tūkst. eurų vertės architektūros konkursą projektuoti Tolminkiemio gimnaziją Pilaitėje.

Pernai pavasarį savivaldybė kreipėsi į „Do architects“ ir įmonė balandį už 1 tūkst. eurų parengė laikinų ligoninių įrengimo projektą. Tą patį mėnesį bendrovė įsipareigojo už kiek daugiau nei 12 tūkst. eurų suprojektuoti poilsio įrenginius Naugarduko gatvėje.

Naujausią sutartį „Do architects“ ir Vilniaus savivaldybė pasirašė šių metų vasarį – už beveik 12 tūkst. eurų įmonė įsipareigojo atlikti Vilniaus miesto gatvių medžiagiškumo ir mažosios architektūros detalizacijų parengimo paslaugas.

R.Šimašiaus patarėjas Karolis Vaitkevičius 15min.lt tvirtino, kad viešųjų ir privačių interesų konfliktas negali kilti – meras santykius su G.T.Gylyte deklaravo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

R.Šimašius savaitgalį paskelbė sumainęs žiedus su architekte G.T.Gylyte, bet pridūrė, kad parašus padės „kažkada po atostogų“.

Vilniaus meras sausį paskelbė išsiskyręs su tuometine žmona Agne Matulaite.

Beje, naujosios R.Šimašiaus žmonos artimas giminaitis interneto verslininkas Benediktas Gylys buvo didžiausia suma jį asmeniškai parėmęs žmogus per 2019 m. Vilniaus mero rinkimus. Politiko kampanijos sąskaitą B.Gylys papildė 7000 eurų, tada pranešė alfa.lt.

„Remiu tikrai nemažai įvairių, mano nuomone, prasmingų veiklų ir iniciatyvų, mačiau, kad R.Šimašius puikiai atliko savo darbą, ir norėčiau, jog miestas ir toliau judėtų jo vizijos link ir nebūtų bereikalingo blaškymosi, kaip visuomet nutinka atėjus naujam žmogui. Politika šiuo metu manęs nedomina, dėl to į ją įsitraukti neketinu“, – sakė B. Gylys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.