Brangiausiai parduodami namai Lietuvoje:dėl skonio nesiginčijama

Milijonas litų, keturi milijonai, aštuoni ir dar daugiau. Tai išskirtiniai namai ir apartamentai, kurie šiuo metu yra pardavinėjami Lietuvoje. Didžiuosiuose miestuose ir pajūryje. Bet labai turtingi žmonės nekilnojamojo turto skelbimų neskaito. Įspūdingas sumas jie investuoja tik su rekomendacijomis. Dar jiems patinka, kad apie pasiūlytą būstą viešos informacijos būtų kuo mažiau. O tokius objektus norintiems parduoti tarpininkaujančios nekilnojamojo turto agentūros tam netgi leidžia specialius katalogus. Pasmalsaukite – lrytas.lt praveria šiandien apvalias sumas kainuojančio prabangaus būsto duris.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

May 26, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:46 PM

Koks būstas ištaigingas? Prabangūs namai nebus prabangūs, jei jie netenkins dviejų sąlygų: nebus prestižinėje vietoje ir jų apdailos medžiagos, baldai, buitinė technika nebus itin aukštos kokybės.

„Kitos ypatybės – solidūs kaimynai, stipriai išvystyta vietinė infrastruktūra. Dar viena, tačiau nebūtina prabangaus būsto savybė – toks nekilnojamasis turtas paprastai būna erdvesnis. Name, kuriame yra prabangus butas, paprastai apsistoja pasiturintys gyventojai. Bet tai – natūralu“, - lrytas.lt sakė „Ober-Haus“ Būsto departamento vadovas Audrius Šapoka.

Vilniuje prabangiausias – Laurų kvartalas. Tačiau yra ir kitų miesto dalių, kur dygsta prabangūs namai. Tai ir centrinė miesto dalis, Žvėrynas, Valakampiai, kai kurios Antakalnio dalys. Kaune prestižas gyventi Vytėnuose, Kleboniškyje, ir, žinoma, centre. Klaipėdiečiams prabanga apsistoti Senamiestyje ir Giruliuose. Ir, žinoma, daug prabangaus turto – Neringoje.

„Esame pardavę daug prabangaus turto, kurio kainos viršija keturis ar net septynis milijonus litų. Patys geriausi objektai, kuriuos siūlėme rinkai, viršijo 8 mln. litų. Ir tai buvo Valakampiuose arba Laurų kvartale“, - pasakojo A.Šapoka.

Regioniniuose miestuose prabangių kvartalų nėra. Jei jau čia dvelkia prabanga, tai daugiau būna individualūs objektai. Taip susiklosto natūraliai: čia gyventojų koncentracija mažesnė, todėl ir turtingų gyventojų, galinčių sau leisti ištaigingą pastogę, mažiau.

Pats rajonas savaime nenulemia, kad ten esantis NT tampa prestižiniu. „Vis dėlto tos rajonų dalys, kurios yra arti transporto srautų, vargu ar bus laikomos prestižinėmis. Prabangos mėgėjas ieškos tylos. Nors esame pardavinėję daug prabangių namų, kurie yra arti transporto mazgų“, - pridūrė A.Šapoka.

Anot jo, supratimas, kas yra prabangus nekilnojamasis turtas, per pastaruosius penkerius metus nepasikeitė. Tačiau keitėsi jo poreikis: po finansų krizės rinkoje buvo štilis, o šiandien jau jaučiamas susidomėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.