Moderniai nušvito Vilniaus tiltai

Penktadienio vakarą moderniomis šviesiomis nušvito du sostinės centre esantys Žvėryno ir Geležinio vilko tiltai. Tiesa, vienas seniausių Vilniaus Žvėryno tilto apšvietimas yra ilgalaikio miesto savivaldybės projekto dalis, tačiau Geležinio vilko tiltas lazeriais buvo išmargintas tik vienam vakarui.

Šiltas vakaras ir įspūdingas vaizdas viliojo vilniečius į miesto centrą.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiltas vakaras ir įspūdingas vaizdas viliojo vilniečius į miesto centrą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 8:52 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:58 PM

Dar birželio mėnesį Vilniaus miesto savivaldybė vykdė konkursą, kurio metu miestiečiai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusį tilto apšvietimo projektą. Nugalėtoju tapo Žvėryno tiltas, tad specialiai šiam tiltui sukurtas modernus RGB LED apšvietimas leis ne tik keisti šviesos spalvas, bet ir sutaupyti iki 80 proc. energijos. Tai vienas pirmųjų tokio tipo projektų Baltijos šalyse. Naujasis apšvietimas paryškins ir po tiltu esančią meninę instaliaciją – mėnulį, kuri šiuo metu naktimis skendi tamsoje.

Buvo svarstoma, kokį tiltą apšviesti – Geležinio Vilko, Baltąjį ar Žvėryno tiltą. Savo nuomonę aktyviai pareiškė daugiau nei 5200 žmonių, o galutinį sprendimą priėmė specialiai šiam konkursui sudaryta komisija, kurios sudėtyje buvo savivaldybės atstovai, menininkai ir architektai. Komanda, parengusi projektą Geležinio Vilko tilto apšvietimui, po konkurso nenuleido rankų ir nusprendė įgyvendinti savo idėją bent vienam vakarui ir taip paskatinti miesto valdžią neapsiriboti vienu tiltu.

Daugiau naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.