Garsus architektas įkalbėjo kauniečius kotedže atsisakyti garažo

Architektas Audrys Karalius su interjero dekoratore Aura Pranckevičiūte jaunų kauniečių kotedže pirmiausia ėmėsi perplanavimo darbų. Jiems pavyko įkalbėti užsakovus atsisakyti garažo. Ir nors dabar šeimininkų automobiliams tenka nakvoti lauke, už tat šeima pirmajame aukšte turi erdvią, net 45 kvadratinių metrų svetainę su 15 kvadratinių metrų virtuve.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-13 18:23, atnaujinta 2018-02-16 08:45

Antrame aukšte – miegamasis su rūbine bei dviejų mažų berniukų kambariai su bendru sanmazgu.

Būsto viduryje kylantys laiptai tapo savotiška namų ašimi. Jie pagaminti iš gryno plieno lakšto ir pakabinti ant 8 milimetrų plieno strypų.

A.Karalius sako, kad toks nedažytas plienas sukuria vyriško jaukumo ir natūralumo įspūdį, kaip, beje, ir pirmoji pakopa, nutašyta iš pietų Afrikos lauko riedulio.

Antrojo aukšto turėklui kūrėjai panaudojo masyvų plieno lakštą su kiauru „Laimos medžio“ ornamentu.

Taip jiedu siekė, kad senovės lietuvių deivė Laima saugotų šią šeimą.

„Senovės baltų Laima atlieka tas pačias „funkcijas“, kaip ir romėnų Fortūna. Be to, Laima globoja vaisingumą, gyvybingumą ir susitelkimą apie šeimos židinį, kas jaunai šeimai neabejotinai pravers“, - įsitikinęs A.Karalius.

Židinys svetainėje yra sukonstruotas iš tokio paties plieno lakšto, prakiurdyto žalčiukų ornamentu. Juk žaltys – dvasinės jėgos, meilės ir ištikimybės simbolis, tad plieninis židinys ir plieniniai laiptai tarsi įrėmina svetainės erdvę, į kurią iš lauko patenkama iš trijų pusių – tiesiai, be jokių tambūrų.

O pro didžiulius langus, kas rytą, galima stebėti atklystančias laukines stirnas.

Pagrindinio įėjimo duris nuo poilsio zonos atskiria tik originalus baldas, primenantis milžinišką senovinį televizorių. Iš vienos jo pusės tai – lauko rūbų spinta. Iš kitos – šviečiantis garso ir vaizdo aparatūros bokštas.

Beje, šio „televizoriaus“ viršuje įrengtas prašmatnus baras gurmaniškai šeimininko kolekcijai.

Virtuvė įkurdinta už svetainės kampo, su atskiru langu ir pusryčių sala. O elegantiškas itališkas pietų stalas su dideliu šviestuvo gaubtu sujungia virtuvę su svetaine. Greta pūpso žema sofa, sudėliota š skirtingų elementų, kurie tarsi provokuoja sukristi ant jos po dienos darbų.

Visame būste dominuoja net septyni pilkos spalvos atspalviai. „Jie parinkti neatsitiktinai, - sakė dekoratorė. - Tai lyg atsipalaidavimo receptas margoje ir intensyvioje pramogų industrijoje dirbančiai šeimos galvai.“

Anot Auros, ramios pilkos spalvos slinktys, pustoniai ramina, o skirtingos faktūros ir paviršiai glosto sąmonę, nelįsdami į akis ir nekurdami vizualaus triukšmo.

Žodžiu, namuose – darna ir ramybė. Kūrėjų darbas atliktas nepriekaištingai.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.