Sulaukusi pensijos žemaičių pora padovanojo sau stilingą namą

Architekto Tomo Eidukevičiaus geras draugas paprašė pastatyti ir įrengti namą jo pensininkams tėvukams. Iš Skuodo į Kretingą persikrausčiusi senjorų pora ten pradės naują gyvenimą.

Sūnaus paraginta garbaus amžiaus sulaukusi pora nutarė įsikurti naujame name.<br>L.Garbačausko nuotr.
Sūnaus paraginta garbaus amžiaus sulaukusi pora nutarė įsikurti naujame name.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

2014-02-17 21:05, atnaujinta 2018-02-16 04:46

„Man tikrai buvo smagu dirbti su šiais žmonėmis. Nes jų požiūris į gyvenimą tiesiog puikus. Juk dauguma tokio amžiaus žmonių susitaiko su mintimi, kad jiems jau nieko nebereikia, kad visko jau užteks.

O čia – ne. Žinoma, ir jų sūnus gerą toną uždavė, visi kartu sėdėjome ir sprendėme, kaip sukurti vyresnio amžiaus šeimai patogesnį gyvenimą“, - pasakojo Tomas. Džiugu, kai žmonės sau tai gali leisti.

Architektas siekė išlaikyti artimą namo ryšį su gamta. Tad ir jo viduje, ir išorėje pagrindinius vaidmenis atlieka medis bei akmuo. Centrinė namo siena, pasitinkanti šeimininkus vos įžengus į namus, sodri it anglis. Ji - iš natūralaus skalūno.

Gyvi akmens ir medžio raštai, architektūrinių detalių lengvumas, atvira gyvenamoji erdvė, didžiuliai langai atsiveriantys į terasą bei kiemą - visa tai ramybė ir laisvė nuo šeimininkų profesijos. Bei užtarnautas poilsis čia įsikūrusiems žmonėms.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'13“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt.  Devintus metus portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2013 metų interjerus.

lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.