Šeimos idilė bute, kuriame remontą su draugais padarė per naktį

Užupyje, romantiškoje ir nelabai didelėje trobelėje jų gyvena daug: grafikos dizaineriai Agnė Lasinskienė (33) ir jos vyras Kęstas (34), jų dukterys Ūla (8), Elžbieta (4) ir Goda (3), šuo Kantas, fantastiniai gyvūnai Talis ir Moonis, nertos antys bei dar begalė kūrybingos šeimos vaizduotėje gyvuojančių būsimų personažų, rašo „Miestomamos“

Daugiau nuotraukų (1)

Greta Akcijonaitė („Miestomamos“)

Mar 22, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:07 AM

Talentingas dizainerių duetas A&K be profesinės kasdienės veiklos kuria ir meną vaikams. Taip pasaulį išvydo sėkmės jau sulaukę „Tali&Mooni“.

„Čia gyvename jau pusantrų metų. Butą nuomojamės. Anksčiau gyvenome name užmiestyje, iš pradžių patiko, bet po to pradėjo lįsti nekokybė, kiauros, skilinėjančios sienos, siaubingai brangus geoterminis šildymas, o namas niekad nesušildavo.

Romantika tęsėsi tol, kol nereikėjo vežioti vaikų į mokyklą, stovėti spūstyse, keltis penktą ryto, kad viską suspėtume. Kai prisninga, kelią atsikasti truko 4 valandas“, – pasakojo Agnė.

Moteris teigė, kad jai svarbu leisti laiką kartu su šeima, visada kartu valgyti.

„Mane erzina, kai vyras dirba per naktį ir neatsikelia pusryčiauti. Laikas kartu turi būti kokybiškas. Nuolat būname valgomajame. Miegamajame su vyru dirbame“, – pasakoja dizainerė.

Ji prisimena, kad atsikrausčiusi per vieną naktį su draugais pasidarė remontą.

Bet miegamajame vis dar miega trise, su mažyle Goda.

„Man buitis yra antraeilis dalykas. Jei tuo metu būnu su vaikais, tai nešvarūs indai manęs nejaudina. Kai visos išeina iš namų, tik tada galiu ramiai padirbti“, – neslepia A.Lasinskienė.

„Sugalvojome jau daug naujų darbų į priekį, bet vis nėra rankų. Darysime vaikams papuošalus, kurie bus kaip pasakų vėriniai. Pagrindinė idėja – leisti laiką su vaiku. O taip pat – nepririšti tėvų prie jau parašytų siužetų, žodžių, nuolat improvizuoti“, – kalba vilnietė.

Namie 3 kompiuteriai. 2 darbo, o vienas vaikams filmukus žiūrėti.

Agnė su Kęstu Dirba visada dviese, kartu. Moteris teigia neįsivaizduojanti, kaip reikėtų dirbti vienai, su niekuo nepasitarus. „Tali&Mooni“ ji kuria viena, bet vyras labai skatina ir palaiko.

Šeima stengiasi neapsikrauti daiktais. Prikaupia, išmeta, vėl kaupia. „Turiu pomėgį kaupti indus. Neseniai 2 dėžes į kaimą išvežėm. Peilių pridovanojo draugai. Mato, kad daug turim skirtingų, tai pagalvoja, kad mums patinka ir dar dovanoja“, – juokiasi Užupio gyventoja.

„Viena didžiausių mano aistrų – gaminti maistą. Ir visada man taip buvo. Gaminant svarbiausia, kad būtų šviežia, skanu ir gražu.

Pusę metų nevalgau mėsos, nes pajutau, kad nebenoriu, geriau jaučiuosi. Ir vaikams dažniausiai gaminu visokias daržoves, net pastarnokus. Tačiau tradiciškai jiems skaniausia viskas, kas iš miltų.

Kai nustojau mėsą valgyti, tai daugiau visokių prieskonių prireikė“, – pasakoja Agnė.

Namus Užupyje fotografavo Raimonda Vyšnia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.