Architektė taupė tetos pinigus – namą įrengė rekordiškai pigiai

Kai architektės Ingos Martinonytės giminaitė Panevėžyje įsigijo tipinį nepatogiai suplanuotą namuką, ji įtarė, kad šio užsakymo greičiausiai nepavyks išvengti. Dirbti su giminaičiais nelengva. „Bet ne todėl, kad atlygis saviems būtų kitoks, o todėl, kad jiems aš esu Ingutė, o ne rimta architektė“, – kvatojosi moteris.

119 kv. metrų namą Panevėžyje vilnietė architektė stengėsi įrengti labai taupydama savo užsakovės pinigus.<br>R.Linkaitės nuotr.
119 kv. metrų namą Panevėžyje vilnietė architektė stengėsi įrengti labai taupydama savo užsakovės pinigus.<br>R.Linkaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Apr 9, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:03 PM

Kai užsakovai architektę susiranda per rekomendacijas, su jais būna lengva bendrauti – jie pasitiki architekte, nes būna apžiūrėję jos darbus.

Be to, standartinę dėžutę Ingos giminaitė pirko, nes patogiam namui, kaip dažnai nutinka, neužteko pinigų. Taigi naujame būste architektei reikėjo pakeisti visas erdves, jį jaukiai įrengti ir dar neišleisti krūvos pinigų, kurių tiesiog nebuvo. Tokia štai užduotis. Ir, regis, architektai jos labiausiai nemėgsta. 

Bet I.Martinonytė ėmėsi 119 kvadratinių vienaaukščio namo pertvarkų – negi atsakysi giminei.

Pirmoji užduotis – atskirti daugiau gyvenamojo ploto, mat name turėjo tilpti du judrūs vaikai.

Tad vietoj buvusio mažo vaiko kambario Inga įkurdino virtuvę. Išgriovus pertvaras atsirado daugiau erdvės ir svetainei su valgomuoju, ten dar tilpo ir darbo vieta.

Vietoj garažo buvo įrengtas miegamasis su erdvia drabužine, o ankstesnio miegamojo vietoje – vaikų žaidimų kambarys, vaikų lovos iškeliavo į virš virtuvės įrengtą antresolę.

„Ilgai svarstėme, kaip teisingai pasielgti su namui įrengti skirtu biudžetu. Žinojau, kad negalima samdyti pigios darbo jėgos. Nes taisant jų klaidas paprastai išleidžiama dvigubai“, – sakė Inga. Teta tam pritarė. Vėliau vilniečiams statybininkams už visus darbus ji atseikėjo 40 tūkst. litų.

Kam dar negailėjo pinigų? Pirko kokybiškas duris, o išsirinktoms ąžuolo grindims Inga gavo gerą nuolaidą.

„Žodžiu, brangus darbas, pigesnės medžiagos – ir išėjo visai neblogas variantas“, – sakė architektė. Šio namuko interjero ji nelaiko ypatingu ir juolab nesiūlo iš jo mokytis ar semtis idėjų. Svarbiausia tai, kad jai pavyko sutaupyti tetos pinigus ir atrodytų beviltišką būstą paversti šviesiais bei patogiais gyventi namais.

Šiandien name dominuoja vientisumas ir šviesa. Visas erdves jungia šviesios sienos, tačiau į kiekvieną patalpą architektė įliejo bent po vieną skirtingą spalvą. Kol kas detalėmis neapkrautame interjere daiktų nedaug. Tačiau jų atsiras ir jie namus pavers jaukesniais.

Kiek tetai Vaidai atsiėjo šio namo Panevėžyje įrengimas? „Vienas kvadratinis metras nekainavo nė tūkstančio litų“, – paskaičiavo I.Martinonytė.

Sekite mus "Facebook" !

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.