Spalvingai gyvenantis viengungis namų panoro tykių lyg ola

Butas, kuriam nereikia puošmenų, mat pro langus atsiveria kvapą gniaužiantys Vilniaus vaizdai. Namų erdvę užpildo ir ryškaus, daug keliaujančio vyro dvasia. Tad architektė Viktorija Emde nusprendė kurti ramų ir saugų tarsi ola būstą.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

May 13, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:39 AM

Antro vaikelio netrukus susilauksiančiai architektei V.Emde užuovėją sukuria šeima. O jei jos dar nėra?

„Tada reikia olos“, – nutarė Viktorija ir ėmėsi darbo viengungio bute.

Vos per trisdešimt perkopęs vilnietis įsigijo nenaują 76 kvadratinių metrų butą – studijos tipo erdvę su daug veidrodžių ir mažai sienų. Geriausia, ką vos įėjusi į šį būstą išvydo architektė, – vaizdai pro langus: Vilniaus centro panorama ir žaliuojantis Vingio parkas su Neries vingiu.

Tai dar labiau sustiprino architektės ir užsakovo sprendimą namus kurti ramius ir netrukdyti pro langus atsiveriantiems vaizdams jų puošti.

„Dažniausiai jauni žmonės nori madingų namų, todėl mane maloniai nustebino šio vyro pageidavimai“, -- prisipažino Viktorija.

Jis isirinko neapkrautą daiktais klasikinį modernų stilių.

Dar vyriškis norėjo, kad namuose būtų daug erdvės, mat mėgsta svečius. Bet jokiu būdu butas neturėjo virsti vakarėlių vieta. Užsakovas tenorėjo, kad ant jo sofos galėtų patogiai įsitaisyti keli žmonės, o prie valgomojo stalo tilptų visi geriausi draugai.

Spalvos, stilius buvo aiškūs, tad darbas Viktorijai ėjosi sklandžiai – namai buvo įrengti greičiau nei per pusmetį.

Į senojo buto liko tik plytų siena ir milžiniškas veidrodis – negi daužysi gerą daiktą? Architektė jį paslėpė po išraižyta plokšte ir tai tapo svarbiausiu miegamojo puošybos akcentu. Kad netektų radiatorių kišti po grindimis, jie irgi buvo uždengti raižiniais.

Tada – ąžuolo grindys, kokybiška santechnika, baldai ir šviestuvai. Viskas – galima švęsti įkurtuves.

„Trūksta tik vienos didelės nuotraukos ant plytų sienos“, – tik po metų sugalvojo naujakurys. Gal vyrams apskritai lengviau kurti namus – jie konkretūs, tiksliai žino, ko nori?

„Nebūtinai, – nusišypsojo Viktorija, interjerus sukūrusi keliems viengungiams. – Puiku, jei vyras turi veiklos, nuolat yra užsiėmęs, – tokie sprendimus renkasi greitai ir dažniausiai teisingus. Bet daug laisvo laiko turintis vyras gali būti įnoringesnis už bet kurią namų šeimininkę – svarsto persvarsto kiekvieną smulkmeną ir galiausiai sugrįžta prie mano pirmo pasiūlyto varianto.“

Vyrus tenka kvosti ir apie jų gyvenimo būdą. Čia moterys nepralenkiamos: išsipasakoja iki apatinių. Kol įrengia namus, architektė apie jo gyventojus sužino tiek, kiek nežino net apie artimiausius draugus.

Kodėl jai rūpi, kaip dažnai žmogus skalbia drabužius, kada rytais keliasi ir ar garsiai klausosi muzikos?

Todėl, kad mėgstantiems dažnai keisti garderobą reikia sugalvoti vietą, kur dėti nešvarius skalbinius, kad jie negadintų namų vaizdo. Pelėdoms miegamajame reikia kabinti sunkias užuolaidas, kurios neleistų tekančiai saulei žadinti šeimininko, o melomanų namų interjerą tenka pradėti kurti nuo garso kolonėlių išdėstymo.

Žodžiu, viskas užsakovo labui.

„Kuo švariau namai atrodo kiekvieną dieną, tuo profesionaliau ten padirbėjo interjero architektas“, – mirktelėjo Viktorija.

Arba tiesiog ten gyvena tvarkingi žmonės.

Daugiau interjerų – mūsų „Facebook“ paskyroje! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.