Į naujus vilniečių namus kaimynai veržiasi net nekviesti

Paprasti paprastų žmonių norai. Taip 36 metų architektas Andrius Byčenkovas įvardijo savo užsakovų pageidavimus, išsakytus prieš pradedant rengti namo projektą. Malonu bendrauti su brandžiais, todėl labai gerai žinančiais ko nori, žmonėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:03 PM

Tiesa, namo išorei keletas reikalavimų buvo numatyta ir detaliajame naujo kvartalo reglamente: šlaitinis stogas, aukštingumas, užstatymo teritorija.

O šeimininkai paprašė: apie 200 kvadratinių metrų gyvenamojo ploto, vietos akvariumui, vieno miegamojo sau ir dviejų kambarių sūnums bei pirties namo viduje.

Tadas Andrius mintyse susidėliojo architektūrinį sprendimą: jokių supermodernių idėjų, tik kuo glaudesnis namo ryšis su gamta, juolab, kad visos sąlygos tam buvo palankios – šalia miškas, o namo vieta ant šlaito.

Architektas stengėsi statinį suprojektuoti taip, kad saulė jį tarsi apglėbtų – rytinė džiugintų geriant terasoje arbatą, o vakare ją būtų galima lydėti pravėrus miegamojo duris. Beje, į savo kiemą šeimininkai gali išeiti būdami ir pirmame, ir antrame namo aukštuose – tai šlaito ir architekto nuopelnas.

Kieno nuopelnas, kad šiuose namuose yra gera aura ir todėl ten visiems gera būti? Matyt, šeimininkai ypatingi. Ir nors abu jų sūnus paliko tėvų namus - vienas studijuoja užsienyje, kitas statosi sau atskirą būstą, namai šie tušti beveik nebūna. Besiplečiančio Naujojo Lentvario naujakuriai čia vis užsuka pasikalbėti, pabūti. Lyg medumi ten būtų patepta.

„Šeimininkai pasakojo, kad jie nekviestų svečių randa net grįžę iš darbo, - šypsosi A.Byčenkovas. - Tik jie nepyksta, nes myli žmones.“

Beje, Andrius namą stato ir jų 27 metų sūnui. Šis namas bus itin modernus.

Dar daugiau  interjerų - mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.