Vilnietė svajojo apie namą, o neatsispyrė mažam butui su terasa

Kai keturiasdešimtmetė vilnietė nutarė, jog laikas keisti savo 50 kv. metrų butą į kitą, didesnį, pirmiausia pradėjo svarstyti apie namą. Na, gal kotedžą. Būstas turėtų stovėti patogioje miesto vietoje, geriau arčiau centro. Tačiau šiek tiek paieškojusi, tokio nerado.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Jul 13, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:39 AM

Tada ekonomistė pradėjo skaičiuoti: kiek gi jai reikia kambarių? Poros. Be to, ji daug keliauja, dažnai nakvoja ne namuose, tad ar verta investuoti į laisvą plotą? Ne.

Štai taip ji nuvijo mintį apie nuosavą namą ir užsuko pasižvalgyti į jaukų ir žalią Vilniaus rajoną. Ten akimirksniu apsisprendė pirkti kone tokio paties, kaip ir ankstesnis, ploto būstą. Tik šis buvo su fantastiška 34 kvadratinių metrų terasa.

„Būtent terasa ir nulėmė mano pasirinkimą“, – prisipažino naujakurė.

Iš miesto centro persikrausčiusi į pušų paunksnę, ji jaučiasi tarsi sanatorijoje – ramu ir gera.

„Visai kita gyvenimo kokybė“, – įvertino moteris.

Kadangi aplinka karališka, namų interjero ji irgi norėjo atitinkamo. Na, ne su auksiniais čiaupais, o jaukių ir skoningų.

Interjero dizainerė Silvija Grendienė apsidžiaugė susipažinusi su tokia užsakove: „Ji labai aiškiai žinojo, kokių nori namų, ji supranta, kas yra geras dizainas, ir vertina kokybiškus daiktus. Be to, butui įrengti galėjo skirti pakankamą biudžetą.“

Kad geriau įsivaizduotų, kas jai patinka, interjero dizainerę moteris nusivežė į savo senuosius namus ir parodė mėgstamus daiktus. O tada Silvijai surikiavo pageidavimus: visi daiktai turi rasti savo vietas, privalo tvarkingai sutilpti nedidelio ploto namuose, interjere – kuo daugiau natūralumo ir jokių išsišokimų – įmantrių baldų ar sprendimų.

„Žodžiu, gavau labai aiškią užduotį, todėl buvo lengva dirbti“, – pasakoja penkerius metus interjerus kurianti dizainerė. Kadangi užsakovė turėjo kur gyventi, naujų namų įrengimas nebuvo skubinamas, tad juodvi savaitgaliais dažnai važiuodavo į baldų ar aksesuarų salonus ieškoti įdomių daiktų.

Ar nevargino tie važinėjimai?

„Priešingai – man labai patiko. Galėčiau dar vieną butą įsirengti“, – juokėsi daugiau nei pusmetį naujuose namuose gyvenanti moteris.

O kaip ji vertina interjero dizainerio darbą? Jo paslaugos greičiausiai prieinamos tik pasiturintiems žmonėms?

„Jei šių paslaugų kainą matuoji sofomis, pavyzdžiui, kiek jų galėtum įsigyti, jei nemokėtum dizaineriui, tada gal ir atrodo daug. Tačiau paslauga atsiperka.

Mat profesionalas žino visus patikimus gamintojus, rekomenduoja tik kokybiškus daiktus, kurie ilgai tarnaus, taip pat statybines medžiagas – kad ir dažus, kurie nenubyrės po metų. O funkcionalūs dizainerio sprendimai gyvenimą daro patogesnį“, – sudėliojo ekonomistė.

Daugiau interjerų – mūsų „Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.