Su alkoholizmu kovojęs R. Williamsas turėjo brangius vyno rūsius

Šypsenų namai – taip kadaise buvo vadinama velionio Robino Williamso vila, po netikėtos aktoriaus savižudybės virtusi tragediją menančiu monumentu. Amerikietiška vyno sostine pramintame Napos slėnyje 2003-iaisiais pagal R.Williamso įgeidžius pastatytai vilai jau ilgą laiką buvo ieškoma naujų šeimininkų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:04 AM

Manoma, kad finansinių sunkumų spaudžiamas aktorius tiesiog nebegalėjo išlaikyti milžiniško būsto, rašo "Lietuvos ryto" žurnalas "Stilius".

Mano ranča – taip velionis aktorius vadino savo valdas. Didžiuliame, daugiau nei 1800 kvadratinių metrų name yra 5 miegamieji kambariai, 6 dideli ir 5 maži vonios kambarėliai, Provansu dvelkiantis valgomasis ir erdvi svetainė su milžinišku židiniu. Greta – svečių namelis su 4 miegamaisiais, kur vienu metu galėjo įsikurti visi linksmuolio bičiuliai.

Bene įdomiausias kambarys – nedidelė R.Williamso biblioteka, kurioje filmo „Ponia Dautfajė“ žvaigždė mėgdavo skirti valandėlę skaitymui ir atsipūsdavo po sunkių darbų. Kad R.Williamsas giliai širdyje buvo tikrų tikriausias vaikas, atskleidžia ir greta knygų esančios statulėlės, tarp kurių – Marilyn Monroe, Frankenšteinas, filmo „Nasrai“ figūrėlė, „Piterio Peno“ personažas Kapitonas Kablys ir daugelis kitų.

Pažvelgus pro langą akį traukia ir dvi ryškiaspalvės plastikinės kaubojaus ir indėno figūros, vejoms suteikiančios žaismingumo, kurio niekuomet neprarasdavo ir velionis aktorius.

Milžiniškose valdose – ir bekraštis, net 20 metrų ilgio baseinas, puošiantis pagrindinio namo kiemą. Kiek atokiau – arklidės, teniso aikštės, dirbtinis vandens telkinys, specialūs takai žygiams ir net 100 alyvmedžių, iš kurių vaisių kasmet buvo spaudžiamas visiškai natūralus alyvuogių aliejus.

Ir visa tai – už 30 mln. JAV dolerių (beveik 80 mln. litų). Tiesa, R.Williamsas savo valdas ryžosi parduoti jau 2012 metais. Tąsyk kaina siekė 35 mln. JAV dolerių (90 mln. litų), tačiau galimų pirkėjų taip ir neatsirado. Antrajam bandymui aktorius ryžosi šių metų balandžio mėnesį.

650 arų valdos aktoriui tapo tikra užuovėja nuo kiekvieną žingsnį stebinčių žiniasklaidos atstovų akių. Vis dėlto vyno sostine laikomas Napos slėnis daugeliui atrodė netinkama vieta su alkoholizmu kovojančiam R.Williamsui. Viloje buvo visa būtiniausia įranga skirtingų rūšių vynui gaminti – ir per fotosesiją vyno rūsys buvo sausakimšas.

Tačiau vyndarystė tebuvo vienas būdų vis didėjančioms sąskaitoms apmokėti.

„Yra sąskaitų, kurias privalau apmokėti. Parduodu Napos slėnio rančą, nes nebegaliu jos išlaikyti.

Skyrybos – brangus malonumas“, – kadaise žurnalui „Parade“ prisipažino R.Williamsas.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.