Įvertinkite: dizaineriai sukūrė interjerą iš lego detalių

Spalvotos detalės gali pagyvinti bet kurį interjerą. Be to, jos gali užmaskuoti įvairius apdailos trūkumus (kad ir plyšį sienoje) ar paslėpti nuskilusį palangės kampą. Tereikia fantazijos. Tad jeigu jūsų vaikai jau užaugo ir su lego nebežaidžia, neskubėkite atsikratyti šių plastikinių gėrybių – pagalvokite, kaip jomis atnaujinti interjerą.

Daugiau nuotraukų (1)

Sandra Kliukaitė ("Supernamai")

Sep 10, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:42 PM

Lego baldai ir aksesuarai

Didžiausią arsenalą sprendimų, kaip tikslingai panaudoti lego detales interjere ir apskritai buityje, žinoma, turi danai – šių detalių tėvai. Kopenhagoje įsikūrusi dizaino studija „Room Copenhagen“ kartu su lego detalių  dizaineriais sukūrė realaus dydžio interjero detalių ir funkcionalių produktų seriją LEGO.

Šie gaminiai buvo kuriami  pirmiausia galvojant apie vaikus, tačiau vykstant kūrybos procesui paaiškėjo, kad visi šie daiktai puikiai tiks ne tik vaikų, bet ir jų tėvų kambario interjerui.

Kolekciją sudaro įvairių dydžių, spalvų ir formų talpyklos daiktams ir įvairiems produktams susidėti: nuo didelių daiktadėžių iki originalių priešpiečių dėžučių.

Tvirto plastiko talpyklos yra neįtikėtinai universalios, nes gali būti naudojamos ir kaip sėdimieji baldai, nedideli žurnaliniai bei kavos staliukai, iš jų galima konstruoti lentynų modulius arba pasidėti jas sieninėse spintose su stumdomosiomis durimis vietoj įprastų daiktadėžių.

Iš šių detalių net galima konstruoti įvairias nišas, tarkime, knygoms sudėti.

Lego kolekcijos talpyklos taip pat padeda palaikyti tvarką ant darbo stalo, o virtuvėje gali atstoti biriesiems ir skystiesiems produktams laikyti skirtas talpyklas, ant valgomojo stalo tapti puikia salotine ar originaliu dubeniu vaisiams bei daržovėms, prireikus „pavaduoti“ duoninę ir, žinoma, virsti į sandariomis mobiliosiomis priešpiečių dėžutėmis.

Taigi lego tuščiavidurės plastiko detalės ne tik padės palaikyti tvarką vaiko ar darbo kambaryje, virtuvėje, bet ir šmaikščiai paįvairins pabodusį miegamojo ar koridoriaus interjerą, o svetainėje galbūt taps žaismingu interjero akcentu, pavyzdžiui, gal apsigyvens ant vienišos komodos kaip šiuolaikinio meno skulptūra?

Paryžiuje – virtuvė iš lego detalių 

Štai Paryžiaus dizainerių duetas Simonas Pillard'as ir Philippe'as Rosettis (studija „Munchhausen“) sukūrė originalų valgomojo stalą  barą vien tik iš lego detalių. Šiam stalo modeliui pagaminti jie sunaudojo daugiau nei 20 000 lego detalių. Stalas atrodo lyg preciziškai nulipdyta mozaika, jo stalviršis  lygutėlis. Prie išskirtinio  baldo dizaineriai be vargo priderino standartinius „Ikea“ virtuvinius baldus ir sukūrė išties originalų interjerą.

Dabar šis stalas ne tik atskiria virtuvės zoną nuo svetainės, bet ir tapo centrine viso interjero ašimi, kuri dar sukuria optinę iliuziją.

Niujorko lofte – iš lego detalių laiptai

Kitapus Atlanto gyvenantys amerikiečių dizaineriai su detalėmis kaip statybine medžiaga žengė dar toliau. 

Niujorko dizaino studijos I-BEAM dizaineriai, projektuodami loftą Manhetene,  sugalvojo iš lego sukonstruoti laiptus. Jiems pagaminti  prireikė apie 20 000 skirtingų spalvų lego detalių. Šie laiptai  veda tiesiai į lofto šeimininkų dešimtmečio sūnaus miegamąjį. Ko gero, visame Niujorke nerastum laimingesnio vaiko už šį berniuką.

Vokiečiai sukonstravo bute sieną iš lego detalių

Skaičiuojant detales, atrodo, kad vokiečių dizaineriai pralenkė ir prancūzus, ir amerikiečius. Mat Hamburge veikianti studija „Npire“ sunaudojo net 55 000  detalių tam, kad pastatytų sienelę, skiriančią koridorių nuo virtuvės.

Šis sienos projektas jiems kainavo nei daug, nei mažai – 2500 eurų (8625 Lt). Sakysite, neverta? Milijonai  lego detalių gerbėjų visame pasaulyje tikriausiai jums paprieštarautų.

Įdomūs skaičiai  

Praėjusiais metais pasaulyje buvo pagaminta per 55 mlrd. lego elementų. Tai reiškia, kad per minutę pasaulį išvysta apie 105 000 lego detalių, o per sekundę – 1750.

Įspūdingi skaičiai, tiesa?  Pavyzdžiui, jei per metus parduotais lego detalių rinkiniais išklotume futbolo aikštę, savo aukščiu konstrukcija prilygtų 62 aukštų pastatui, o jeigu vieną ant kitos sustatytume 40 mlrd.  detalių, pasiektume Mėnulį. Va, taip.

Šaltinis: "Supernamai" ir www.supernamai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.