Prabangaus namo fasadas vienoks vasarą, kitoks – žiemą

Architektų kompanija „Nextoffice“ sukūrė tiesiog neįtikėtiną namą. Įkvėpti teatro scenų,  automobilių parodų bei prekybos centrų slankiojančių, besisukančių konstrukcijų, kūrėjai suprojektavo nepaprastą lankstų namą. Pavadinto „Sharifa-ha“  statinio dalys gali staiga dingti it vėžlio galva jo kiaute. Kitaip tariant,  fasadas gali transformuotis iš 2D į 3D, kaip tik panorėjęs.

Iš viso šiame name yra septyni aukštai, du apatiniai yra rūsyje, ten įrengta sporto salė ir baseinas.<br>„archdaily.com“ nuotr.
Iš viso šiame name yra septyni aukštai, du apatiniai yra rūsyje, ten įrengta sporto salė ir baseinas.<br>„archdaily.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 11:30 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 11:17 AM

Šio prabangaus Teherane (Irane. – Red.) stovinčio namo aukštai gali sukinėtis į skirtingas puses, atsižvelgiant į metų sezoną.

Projektuojant namą buvo siekiama atkartoti tradicinius iranietiškus būstus, kuriuose būdavo įrengiamos tiek žiemos, tiek vasaros sezonui tinkamos svetainės.

Vasarą  namo blokai gali tapti atviromis, į lauką atsuktomis terasomis, o atšiaurią ir snieguotą žiemą  blokai tarsi grįžta į namo vidų.

Labiausiai statinys primena modernios komodos stalčius, kuriuos galima atverti ir apsukti.

Parengta pagal archdaily.com

Daugiau apie architektūrą – „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.