Jauna šeima architektės paprašė: „Norime tik paprasto interjero“

Ramybe ir harmonija alsuojantis namo Nemėžyje interjerą  architektė Raminta Kupčiūnaitė ir dizainerė Kristina Česonytė sukūrė jaunai, keturių asmenų šeimai.

154 kv. metrų name Nemėžyje įsikūrė jauna keturių asmenų šeimyna.<br>L.Garbačausko nuotr.
154 kv. metrų name Nemėžyje įsikūrė jauna keturių asmenų šeimyna.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:19 AM

Iš užsakovų kūrėjos išgirdo kone vienintelį pageidavimą, jie norėjo paprastų, taip vadinamo skandinaviško stiliaus namų.

Todėl 154 kv. metrų būstui buvo parinktos šviesios jaukios spalvos – balta, lino pilkšva ir gelsva ir daug medžio.

„Santūriai sužaidėme juodos spalvos akcentais, o jaukumo namams suteikė šiltos garstyčių ir šviesiai žalsvos spalvų elementai“, – sakė Raminta.

Virtuvės užsakovai interjere nenorėjo išskirti, todėl architektės parinko jai taip neiššaukiančias ramias spalvas. Tiesa, svetainės ir tambūro sienų fragmentams  buvo parinkta netradicinė apdaila – balinto uosio dailylentės, jos praktiškos ir puikiai papildo erdves.

„Baltos ir pilkos spalvų derinys – šiaurietiškai gaivus, o ir primena senąsias baltų sodybas, gal todėl toks artimas lietuviškai sielai“, – svarstė Raminta.

Į antrame aukšte esančias privačius šeimininkų kambarius  veda  šviesaus medžio laiptai, kurių turėklai – lyg  siuvinėjimas kryželiu – balti sukryžiuoti virbai, suteikia šiai  erdvei lengvumo įspūdį. 

Miegamasis – vėsus ir raminantis. Pušyno dvelksmu alsuojančiose sienose esančią žalumą pabrėžia samanų saplvos užuolaidos su  jose besisupančiomis gelsvomis  lelijomis.

Tiek miegamajame, tiek ir vaikų kambariuose dominuoja linas, nuosaikūs spalvų deriniai.

Ryškiausias name – jauniausio šeimos nario kambarys. Metalo blizgesio baldinė plokštė derinama su ryškiai raudona. Plonytė raudona linija juosia viską kambarį ir tarsi tampa  linksmųjų baldų tąsa.

Pirmame aukšte likiusiame darbo kambaryje – irgi yra kontrastų. Didelė juodai balta knygų lentyna nugara atsirėmė į grafito spalvos sieną. Kuri  tapo tinkamu  fonu baldui ir dar susijunge  su ergonomišku darbo stalu.

Priešingoje darbo kambario pusėje  svečių visada laukia  ryškiai žalia sofa,  virš jos –  vienintelis itin techniką mylinčiam šeimininkui įtikęs meno kūrinys – asambliažas (modernizmo dailės rūšis: erdvinis kūrinys iš daiktų, pritvirtintų ant įrėmintos plokštumos ar sudėtų į dėžutes).

Sekite mus  “Facebook“!

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė‘14“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.