Žinomos lietuvės butas – tarp dešimties geriausių 2016 metais sukurtų interjerų

Vienas įtakingiausių interjero ir architektūros portalų „Dezeen“ atrinko dešimt geriausių 2016 – ųjų interjerų. Į šį sąrašą tarp įvairių viešbučių, kavinių ar biurų pateko ir žinomos režisierės Dalios Ibelhauptaitės buto interjeras Londone.

„11 Howard“ viešbutis, JAV („Space Copenhagen“)<br>„Facebook“ nuotr.
„11 Howard“ viešbutis, JAV („Space Copenhagen“)<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-28 11:27, atnaujinta 2018-02-09 20:28

Teatrališkas butas, Jungtinė Karalystė („APA“)

Dalios Ibelhauptaitės ir jos vyro Dexterio Fletcherio modernus butas anksčiau buvo batų fabriko erdvė, kurią atnaujino žinoma britų architektų studija „APA“. Buvusio batų fabriko langai ir iš metalo pagamintos priešgaisrinės durys tebuvo vienintelės nepakeistos erdvės detalės.

Buto viduryje atsidūrė iš juodojo metalo pagamintas kubas, kurį įkvėpė autentiškos metalinės būsto durys. Šiame kube įrengtas vonios kambarys, filmų ir knygų archyvas bei skalbykla. Medžiagų bei baldų pasirinkimą lėmė poros kelionės bei jų šeimos istorijos. Čia galima rasti iš ąžuolo masyvo pagamintų lentynų ar juodų pelenų spalvą primenančius ekranus.

Biuras „Green 26“, Tailandas („Anonymstudio“)

Televizijos laidų kūrybos biurą Tailande mažų mažiausiai galima vadinti išskirtiniu. Minimalistiniame interjere dominuoja žalia spalva, kuri tarsi susijungia su biuro vidiniame kiemelyje esančia žaluma.

Bankoke įsikūrusi erdvė buvo iš naujo suplanuota – architektai iš studijos „Anonymstudio“ ne tik sukūrė vidinį kiemelį, bet ir buvusį koridorių pavertė darbo vieta ir sujungė jį su čia buvusiu vestibiuliu.

„Chi-Q“ restoranas, Kinija („Neri&Hu“)

Kinijoje dirbantys architektai suprojektavo didžiulį bendruomeninį stalą, kuris virto pagrindiniu korėjietišką maistą gaminančio restorano „Chi-Q“ akcentu.

Restoranas įrengtas gana dramatiškoje aplinkoje, kurią gaubia šviesa sklindanti pro atriumą. Interjere dominuoja metalas ir medis, o jaukią atmosferą kuria šviestuvai – paprastos stiklinės lemputės.

„11 Howard“ viešbutis, JAV („Space Copenhagen“)

Danų architektų studija „Space Copenhagen“ sukūrė išskirtinius baldus iš akmens, medžio ir odos naujam viešbučiui Manhetene, Soho rajone. Kūrėjai stengėsi papuošti niujorkietišką viešbutį tipiniais daniško stiliaus baldais, pagamintais iš natūralių medžiagų.

„Acne Studio“ parduotuvė, JAV (Maxas Lambas)

Britų dizaineris Maxas Lambas sukūrė skulptūriškus baldus ir spalvingus kilimus didžiausiai „Acne Studio“ parduotuvei Niujorke.

Parduotuvės interjeras buvo projektuojamas kartu su švedų mados prekės ženklo kūrybos direktoriumi Jonny Joganssonu. Minimalistinėse erdvėse išklotos juodo asfalto grindys, kurios kontrastuoja su aukso spalvos akcentais.

„Hirslanden Heart Clinic“, Šviecarija („Dost“)

Šveicarų architektų studija „Dost“ visiškai transformavo 1960 -aisiais įkurtą restoraną į širdies lygų gydymo centrą Ciuriche. Architektai perplanavo 260 kv. metrų ploto erdvę, kuri driekiasi per du pastato aukštus. Išskirtinė šio naujai sukurto interjero ypatybė – iš kamščiamedžio žievės pagamintos kabinos laukiamuosiuose.

„Heike“ parduotuvė, Kinija („AN Design“) Architektų Shanwei Wengo ir Jadie Yuan sukurta parduotuvės erdvė įrengta sandėlį primenančiame pastate, Kinijoje. Juoda dėžė parduotuvės centre pažymi laiptų vietą, kuri veda pro priekalo formą primenantį tūrį. Šis neįprastos išvaizdos tūris jungia du 260 kv. metrų plotą užimančius aukštus. Monochrominis parduotuvės interjeras taip pat buvo išrinktas metų interjeru „Inside 2016“ apdovanojimuose.

„Kinfolk“ biuras ir galerija, Danija („Norm Architects“)

Naujame žurnalo „Kinfolk“ biure bei galerijoje juntama skandinaviško ir japoniško dizaino stiliaus nuotaika. Architektai stengėsi sukurti bendruomeninę darbo erdvę, kurioje darbuotojai galėtų susitikti tarpusavyje ir kartu pasikviesti savo draugus ar partnerius naujų idėjų generavimui. Kopenhagoje įkurtame biure panaudotas medis bei prislopintos spalvos sukuria neformalią, namus primenančią erdvę.

„Crew Collective“ biuras ir kavinė, Kanada (Henris Cleinge'as)

Istoriniame Monrealio centre esančiame pastate anksčiau veikė bankas, dabar čia įrengtas technologijų startuolio biuras ir kavinė laisvai samdomiems darbuotojams.

Architektui Henriui Cleingui teko gana kebli užduotis sukurti vientisą, šiuolaikinį ir funkcionalų interjerą tiek darbuotojams, tiek kavinės lankytojams. Naujai suformuotos erdvės darniai įsiliejo senovinėje buvusio banko aplinkoje.

Buto interjeras „Nana“ („Rar Studio“)

Prie autentiškų sienų liejinių ir atnaujintų medinių grindų puikiai dera marmuriniai vonios kambariai ir paprastos išvaizdos baldai. Tai architektų „Rar Studio“ darbas rekonstruotame Lisabonos bute.

Kūrėjai stengėsi išsaugoti visas dar XIX amžiuje statyto namo detales, tačiau tuo pačiu butui suteikti šiuolaikinės estetikos atributus.

Parengta pagal dezeen.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.