Kaip susidraugauti su interjero dizianeriu – pataria jie patys

Įsirenginėjant namus dažnas pamąsto, ar kurti interjerą savo jėgomis ar samdytis profesionalų dizainerį? Daugumai žmonių labai patogu visą namų dekoravimo kontrolę ir rūpesčius perleisti specialistams, tačiau šie žmonės nepamąsto, ar rezultatas pateisins jų lūkesčius. Vienintelis būdas padėsiantis susikurti jaukius, būtent jums pritaikytus namus su interjero dizainerio pagalba – abipusis bendradarbiavimas. Štai pagrindiniai patarimai, kurie padės palengvinti bendradarbiavimą su interjero specialistu.

Šiandien savo paslaugas siūlo daugybė interjero dizainerių, tad pirmiausia reikia tinkamą išsirinkti, o vėliau su juo susidraugauti, pasitikėti specialistu.<br>123 rf nuotr.
Šiandien savo paslaugas siūlo daugybė interjero dizainerių, tad pirmiausia reikia tinkamą išsirinkti, o vėliau su juo susidraugauti, pasitikėti specialistu.<br>123 rf nuotr.
Šiandien savo paslaugas siūlo daugybė interjero dizainerių, tad pirmiausia reikia tinkamą išsirinkti, o vėliau su juo susidraugauti, pasitikėti specialistu.<br>123 rf nuotr.
Šiandien savo paslaugas siūlo daugybė interjero dizainerių, tad pirmiausia reikia tinkamą išsirinkti, o vėliau su juo susidraugauti, pasitikėti specialistu.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2017, 10:04 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:33 PM

Klausimų maratonas

Būkite pasiruošęs, kad dizaineris gali jums užduoti kiek keistokus klausimus. Žinoma, jis būtinai jūsų paklaus: kokia kambario paskirtis? kas kambaryje gyvens? koks gyventojų amžius? Tačiau taip pat galite išgirsti ir tokį klausimą: kaip jums patinka jaustis įėjus į kambarį? Pirmo susitikimo metu būkite pasiruošęs atsakyti į daug klausimų, tačiau nepamirškite, kad specialistas šiuos klausimus jums užduoda tik tam, kad išsiaiškintų jūsų lūkesčius ir sudarytų poreikių ir prioritetų sąrašą.

Laikas

Nepamirškite susidaryti ir savo pageidavimų bei prioritetų sąrašo, ypatingai laiko atžvilgiu. Interjero dizaineriui nurodykite, kokius, jūsų manymu, darbus, reikėtų atlikti pirmiausia, kokie jums būtų svarbiausi. Geras specialistas tikrai atsižvelgs į jūsų nuomonę ir norus. Taip pat patars ir supažindins su namų dekoravimo procesais ir eiga, tad būkite pasiruošęs ieškoti kompromisų, nes kartais darbų atlikimą lemia ne norai, o eiga.

Biudžetas

Tiksliai pasiskaičiuokite projekto biudžetą. Visada rinkitės maksimalų variantą, kurį sau galite leisti. Būkite sąžiningas su savo interjero dizaineriu ir tiksliai nurodykite biudžetą, kurį skirsite projektui, nes kitu atveju, gali įvykti nesusikalbėjimas ir dizaineris pateiks sprendimus ne pagal Jūsų kišenę. Taip pat nesikliaukite nuolaidomis bei lengvatomis, kurias gali gauti Jūsų pasirinktas dizaineris.

Alternatyvos

Jei manote, kad jums bus sunku ar nepavyks dizaineriui paaiškinti, kokio jūs rezultato tikitės, pasidarykite alternatyvų aplanką. Paieškokite įvairių baldų ir dekoro idėjų žurnaluose bei internete. Specialiose parduotuvėse pasirinkite audinių pavyzdžių. Susidarykite savo mėgstamų spalvų paletę. Naudinga pasirinkti ir dekoro pavyzdžių, kurių nenorėtumėte matyti savo namuose. Paveikslėliai yra labai vertinga priemonė, padedanti interjero dizaineriui įvertinti jūsų poreikius. Jie gali padėti dizaineriui vizualizuoti stilių ir jausmą, kuris tiks jums ir jūsų namams.

Dalyvis ar stebėtojas

Jus turite priimti sprendimą, ar jūsų namų dekoravimo projekte būsite dalyvis ar stebėtojas. Nemažai žmonių renkasi „Paskambink, kai bus baigtas darbas“ poziciją, žinoma, šios pozicijos pasirinkimą gali lemti laiko trūkumas ar kiti reikšmingi aspektai, tačiau jei po to kyla kokių nesklandumų, dažniausiai yra kaltinamas dizaineris. Jei norite būti patenkintas rezultatu ir nekaltinti aplinkinių ar nekonkrečių sprendimų, jus turite būti dalyvis. Bendradarbiaukite su savo dizaineriu: kartu priimkite sprendimus bei kontroliuokite darbus nuo pradžios iki pabaigos.

 Nebijokite pasakyti NE

Turite dirbti kaip komanda. Kiekvieni namai turi atspindėti ten gyvenančių žmonių gyvenimo būdą ir jausmą. Nebijokite kalbėti ir paaiškinti, kas jums patinka ir nepatinka. Dizaino procesas nėra tiesi linija, visada pasitaiko zigzagų. Būkite lankstūs, atviri ir mėgaukitės procesu.

„Profesionalus interjero dizaineris glaudžiai bendradarbiauja su savo klientu ir visada atsižvelgia į jo nuomonę. Renkantis baldus dizaineris gali Jums siūlyti madingiausius, moderniausių funkcijų, o kartais net brangiausius baldus. Jūs turėtumėte išlaikyti šaltą protą ir atsižvelgti į savo norus, patogumą bei galimybes. Taip pat ne visada geriausias variantas gamintis baldus pagal užsakymą. „Dizainerio komanda paprasta bendradarbiauja ne su vienais  baldų pardavėjai. Tad jie tikrai gali rasti jums  geriausių sprendimų“, – patarė baldų ekspertas  Valdas Davidavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.