Taikus protestas: ant būsimos gatvės Kaune sužydo gėlės

Žemuosiuose Šančiuose, Nemuno krantinėje, planuojant nutiesti asfaltuotą gatvę vietos gyventojai ėmė tam priešintis. Neseniai šioje vietoje atsirado savotiškos nedidelės barikados. Valdininkai už tai jau grasina baudomis.

Žemuosiuose Šančiuose ant tako, kurį ketinama paversti asfaltuota gatve, atsirado barikados ir sužydo gėlės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žemuosiuose Šančiuose ant tako, kurį ketinama paversti asfaltuota gatve, atsirado barikados ir sužydo gėlės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2019, 12:28 PM

Palei Nemuną besidriekianti krantinė kol kas yra žvyruotas takas, bet jį ketinama paversti asfaltuota dviejų juostų gatve. Čia gyvenantys šančiškiai kaip išmanydami tam bando sutrukdyti. Šią savaitę dviejose tako vietose kažkas sukrovė betono nuolaužas, jas nudažė raudonai ir taip užtvėrė pravažiavimą. Kiek tolėliau ant keliuko buvo pasodintos kelios serenčių eilės.

Žemųjų Šančių gyventojai šį reiškinį pavadino taikiomis barikadomis.

Nors jos ir trukdo patiems šančiškiams eiti keliuku, vietos žmonių barikados netrikdo.

„Gerai, kad kauniečiai turi savo nuomonę ir nebijo jos pareikšti viešai“, – sakė barikadas su vaikų vežimėliu bandžiusi apvažiuoti Indrė.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius pranešė, kad ardyti arba gadinti kelius, gatves, šaligatvius, dviračių ir pėsčiųjų takus, želdynus, statyti kuoliukus, atitvarus, kelio užtvarus, grandines ar pastolius neturint savivaldybės leidimo draudžiama.

Taip pat be leidimų viešose vietose negalima kasinėti žemės, jos atitverti ar riboti eismą. Už tai gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Nusižengus pakartotinai – 140–600 eurų bauda.

„Šį konkretų atvejį ketiname aiškintis ir svarstyti, ką daryti“, – sakė V.Jurkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.