Ilgai merdėjusiame Šiaulių pėsčiųjų bulvare – ypatingos permainos

Į milžiniška statybų aikštele virtusį Šiaulių miestą netrukus dar plūstelės statybininkų technikos. Po ilgoko trypčiojimo bus pradėta atnaujinti miesto vizitine kortele laikomo pėsčiųjų bulvaro antroji dalis.

Pėsčiųjų bulvaro dalyje nuo Tilžės gatvės iki Draugystės prospekto atnaujinimo darbai bus tęsiami iki 2021 metų vasaros.<br>G.Šiupario nuotr.
Pėsčiųjų bulvaro dalyje nuo Tilžės gatvės iki Draugystės prospekto atnaujinimo darbai bus tęsiami iki 2021 metų vasaros.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-25 10:58

Senojoje bulvaro dalyje jau yra pakeistos požeminės komunikacijos, bet rangovo antžeminei daliai rasti nesisekė. Be to, vėlavo ir techninio projekto autoriai.

Pirmasis rangos konkursas neįvyko, nes neatsirado norinčiųjų imtis darbo už nustatytą ne didesnę kaip 4,4 milijono eurų kainą. „Lubas“ pakėlus 2 milijonais eurų, konkursu susidomėjo tik vienas rangovas – bendrovė „Infes“. Su šia Vilniaus įmone ir pasirašyta sutartis.

Tiesa, sutartį pasirašyti pavyko už mažesnę sumą – bulvaro, amfiteatro ir Vasario 16-osios gatvės atnaujinimas kainuos 5,93 milijono eurų.

Didžiąją dalį pinigų jau yra skyrę ES struktūriniai fondai, bet ir miestas turės prisidėti nemaža dalimi, išaugusia iki beveik 1,6 milijono eurų.

Nors sutartis jau pasirašyta, statybininkai į bulvarą sugužės vidurvasarį, kai baigsis tarptautinis folkloro festivalis „Saulės žiedas“.

Remontuojamoje dalyje išnyks ir lauko kavinės. Joms leidimai išduoti iki liepos 1 d., todėl verslininkai privalės skubiai išmontuoti lauko terasas.

Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkcę areną stačiusiai ir gerai užsirekomendavusiai įmonei iškelta nemažai reikalavimų. „Infes“ privalės per pusmetį atnaujinti visą Vasario 16-osios gatvę, bet negalės jos visiškai uždaryti, nes gyventojai būtų atkirsti nuo savo namų.

Miesto vadovai tikisi, kad statybininkų darbas bus sklandus, juolab kad įmonė turi ir nemenkos patirties – jų darbų sąraše yra ir sostinės Lukiškių aikštė.

Visus darbus atlikti rangovas įsipareigojo iki 2021 m. vasaros.

Bulvaro dalis nuo Tilžės iki Žemaitės gatvės sutvarkyta prieš dešimtmetį. Trimis etapais 2005–2009 m. vykę darbai kainavo 7,5 milijono eurų. Už šiuos pinigus buvo sutvarkyti ir požeminiai tinklai.

Aplenkė ir Kauną

Sumanymas Vilniaus gatvės atkarpą paversti pėsčiųjų gatve kilo praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje tuometiniam miesto vadovui V.Kazanavičiui, rašiusiam disertaciją apie urbanistiką.

1,28 kilometro ilgio pėsčiųjų tako pirma dalis nuo Tilžės iki Žemaitės g. atsirado 1974–1984 m. Antrojoje dalyje darbas virė sparčiau – 1984–1986 m.

Pirmąją pėsčiųjų bulvaro atkarpą Šiauliai jau turėjo 1975 metais, Kauno Laisvės alėja pritaikyta pėstiesiems 1977 m., o 1978–1979 m. Maskvoje buvo nutiestas Arbato pėsčiųjų takas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.