Nuo teatrų iki ugdymo įstaigų – pasiūlė sprendimą, iš karto pelniusį pasitikėjimą

Lietuvos ir kaimyninių šalių objektų erdvės atgimsta iš naujo – nuo spalvingų ir klasika alsuojančių minkštų kėdžių Kauno lėlių teatre ir Nacionalinėje Filharmonijoje, iki funkcionalių teleskopinių tribūnų, suteikusių galimybę visapusiškai pritaikyti įvairioms veikloms Šiaulių dramos teatro, Modernaus meno muziejaus, Rygos tarptautinės mokyklos, Kėdainių Aušros progimnazijos erdves. Atgaivinti kultūrinius ir visuomeninius objektus įgyvendinant inovatyvias idėjas, pasak „Vadasiga“ įmonės atstovų, visuomet malonus iššūkis.

Nacionalinės filharmonijos salė.
Nacionalinės filharmonijos salė.
Alytaus dramos teatras.
Alytaus dramos teatras.
Nacionalinės filharmonijos salė.
Nacionalinės filharmonijos salė.
Teleskopinės tribūnos – universalus, mobilus variantas parodų salėms, stadionams, arenoms, ugdymo įstaigoms.
Teleskopinės tribūnos – universalus, mobilus variantas parodų salėms, stadionams, arenoms, ugdymo įstaigoms.
Teleskopinės tribūnos – universalus, mobilus variantas parodų salėms, stadionams, arenoms, ugdymo įstaigoms.
Teleskopinės tribūnos – universalus, mobilus variantas parodų salėms, stadionams, arenoms, ugdymo įstaigoms.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-01-09 10:54, atnaujinta 2020-01-09 10:56

Teleskopinės tribūnos užkariauja pasitikėjimą

Teleskopinės tribūnos – universalus, mobilus variantas parodų salėms, stadionams, arenoms, ugdymo įstaigoms, kuriose vyksta įvairūs užsiėmimai: treniruotės, koncertai, pramoginiai renginiai, konferencijos, susirinkimai. Tribūnas patogu ir greita naudoti, o žiūrovai, stebėdami pasirodymus amfiteatro tipo kėdėse, jaučiasi itin patogiai.

Prieš dvejus metus Šiaulių dramos teatre įrengta 100 vietų teleskopinė tribūna, pasak teatro pavaduotojo Alberto Ožalinsko, išsprendė didžiulę problemą: „Kiekvieną kartą renginiams būdavo statomos kėdės arba nuomojami pakilimai, o tai mums kainavo nemažai pinigų, be to, labai ribojo. 2017 metų gruodį įrengta teleskopinė tribūna atvėrė galimybes spektakliams, koncertams. Sprendimas inovatyvus, modernus ir pasiteisino šimtu procentų“, – komentavo A. Ožalinskas.

Pasak jo, viskas įvyko vos per 2 mėnesius: tribūnas užsakė, atvežė, sumontavo, todėl buvo galima greitai džiaugtis rezultatu ir vykdyti įvairias veiklas.

„Pirmą kartą bendradarbiavome su įmone „Vadasiga“ ir lūkesčiai visiškai pasiteisino, – įrengta 146 vietų teleskopinė tribūna, valdoma elektra, labai naudinga, o ir patogu naudoti, nes užtenka vieno žmogaus, kad ją išskleistų ar sustumtų“, – savo įspūdžiais dalijosi Kėdainių „Aušros“ progimnazijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Petrukevičius.

Įmonės „Vadasiga“ projektų vadovas Saulius Brigevičius pasakoja, kad teleskopinės tribūnos pasaulyje plačiai naudojamos. Ir nors Lietuvoje šis sprendimas vis dar naujiena – įvairiose šalyse jos įrengtos tiek sporto salėse, tiek kultūrinėse įstaigose, pavyzdžiui, „Royal Albert Hall’’, BBC studijoje, Kanados teatre, ir daugybėje kitų.

„Vadasiga“ įmonė yra oficialus ir įgaliotas anglų kompanijos „Audience systems“ atstovas Baltijos šalyse. Pirma „Audience systems“ kompanijos teleskopinė tribūna sumontuota Rygos ledo arenoje prieš 15 metų.

Didžiules sales užpildė spalvingos kėdės

Vienas spalvingiausių „Vadasiga“ įmonės projektų – Kauno lėlių teatro salėje specialiai vaikams įrengtos 240 kėdžių. Ant unikalios konstrukcijos kėdžių patogiai spektaklius stebėti gali tiek vaikučiai, tiek suaugusieji.

Teatro pavaduotojas Egidijus Tamošiūnas sako, kad pagrindinis tikslas buvo pritaikyti teatrą visai šeimai, kad būtų patogu, komfortiška ir jauku. Suderinus penkias spalvas – dabar salė ir žaisminga, ir šviesi, ir patogi tėveliams bei vaikams. „Mažesnio ūkio vaikams būdavo sunku stebėti spektaklį, tėvai turėdavo juos paimti ant kelių. Naujai įrengtose kėdėse yra numatytas dvigubo aukščio sėdėjimas, vaikai sėdi suaugusiųjų akių lygyje“, – komentavo E. Tamošiūnas.

Pasak Kauno valstybinio lėlių teatro dailininkės Linos Preišegalavičienės unikalu tai, kad 5 skirtingų pastelinių spalvų kėdžių gobelenas kiekvienoje eilėje sukomponuotas vis kitaip. Įsižiūrėjus iš arčiau galima pastebėti tautinį eglutės rašto motyvą. Kaip patį didžiausią žiūrovų salės kėdžių privalumą ji išskyrė specialiai lėlių teatrui sukurtą baldų dizainą – kuomet sėdėjimo aukštis individualiai pasirenkamas pagal poreikį vaikams arba suaugusiems žiūrovams.

Ryškūs akcentai atgaivino svarbų Vilniaus pastatą

Renesanso architektūra bei neoklasicizmo stilistika žavinti Lietuvos nacionalinė filharmonija savo lankytojus kviečia patogiai ir jaukiai stebėti koncertus atsinaujinusioje salėje.

„Vadasiga“ čia įrengė 680 kėdžių, kurias suprojektavo ir specialiai šiai salei pritaikė lietuvių, ispanų ir lenkų specialistai. Svarbiausioje ir aktyviausioje pastato erdvėje, išlaikytas vientisumas ir estetika.

Projekto architektė Saulutė Domaševičienė pasidžiaugė, kad nuo kėdžių minkštos dalies storio iš dalies priklauso ir garso salėje atspindėjimas. Kėdžių spalvos derintos prie restauruoto interjero, o konstrukcijai buvo parinktas ilgaamžiškas riešutmedžio spalvos kietmedis, suteikiantis prabangos.

„Pagal atliktus polichrominius tyrimus atkurta salės pastelinė spalvinė gama suteikė subtilumo, išryškėjo reljefiški dekoratyviniai elementai. Renovacijos metu atnaujintos grindys, vėdinimo sistema, apšvietimas, pakeistos ir durys, atlikti salės sienų ir skliautų konservavimo ir restauravimo darbai. Pasirinkti interjero sprendimai leido salėje pritaikyti modernius projektavimo sprendimus, išlaikant istorinį autentiškumą“, – pasakojo projekto vadovė architektė Saulutė Domanskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?