Namo šeimininkai nuo tragedijos praeivius saugo įspėjimais

Rygos tragedija privertė sukrusti pastato sostinės Žygimantų gatvėje šeimininkus – ant jo iškabinti plakatai, pranešantys, kad aplink namą yra pavojinga 3 metrų zona. „Pastatas turi avarinės būklės požymių!“ – šviečia užrašai ant Žygimantų gatvės 6-ojo namo. Įspėjimai praeiviams iškabinti ne tik ant pastato fasado, bet ir kieme, rašo "Sostinė".

Apie grėsmę praeivius įspėjantys plakatai pakabinti keliose pastato vietose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Apie grėsmę praeivius įspėjantys plakatai pakabinti keliose pastato vietose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas DUMALAKAS

Feb 17, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:31 AM

Daugiau nei 1700 kvadratinių metrų ploto trijų aukštų pastatas patikėjimo teise priklauso Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui.

Orkestro vadovo pavaduotojas ūkio reikalams Martynas Būdvytis prisipažino, kad iškabinti įspėjimus paskatino tragedija Rygoje, kai įgriuvus prekybos centro stogui žuvo 54 žmonės.

„Pastato būklė tikrai nėra gera, o prie jo mėgsta rūkyti šalia esančios muzikos mokyklos moksleiviai. O kad neįvyktų nelaimė, įspėjome ir juos, ir praeivius“, – kalbėjo M.Būdvytis.

Žygimantų gatvėje gyvenantis Regimantas pastebėjo, kad nuo šio pastato ne kartą krito varvekliai. Vilnietis džiaugėsi bent tuo, kad ant galvos nekrinta plytos.

„Pavojingas pastatas, suprantu, kad šeimininkai tokiais užrašais nori apsisaugoti. Tačiau abejoju, ar įvykus nelaimei jie išvengtų atsakomybės“, – svarstė Regimantas.

Vilniaus savivaldybės atstovė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė sakė, kad pastato Žygimantų gatvėje būkle susidomėjo Aplinkos ir energetikos departamentas. Išvadas valdininkai ketina pateikti kitą savaitę.

Prie pastato lankėsi ir Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, tačiau bausti šeimininkų už nelegalią reklamą jie neketina. Jų nuomone, tai – tiesiog užrašai apie kilusią grėsmę.

Beje, atminimo lenta ant avarinės būklės pastato skelbia, kad pokariu šiame name profesorius Josifas Rebelskis buvo įkūręs našlaičių prieglaudą ir mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?