Būsto kainos Vilniuje grįžta į prieškrizinį lygį

„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), šių metų kovo mėnesio reikšmė išaugo 0,8 procento.

Jau nuo praėjusių metų pradžios būstas Vilniuje nuosekliai susigrąžina krizės metu prarastą vertę.<br>V.Balkūno nuotr.
Jau nuo praėjusių metų pradžios būstas Vilniuje nuosekliai susigrąžina krizės metu prarastą vertę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 11:32 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:03 PM

Vasarį buvo užfiksuotas 0,7 proc. augimas.

Bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per metus ūgtelėjo 2,9 procento.

Butų kainų augimas buvo fiksuojamas visuose Lietuvos didmiesčiuose antrą mėnesį iš eilės. Sostinėje butų kainos ūgtelėjo 1,2 proc. ir vidutinė kvadratinio metro kaina pasiekė 4,320 Lt (+52 Lt už kvadratinį metrą). Per metus butų kainos Vilniuje pakilo 5,1 proc., о nuo pastarojo žemiausio kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2010 m. gegužę, jos yra išaugusios 8,4 proc. (+334 Lt už kvadratinį metrą).

Šiauliuose, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Kaune kovo mėnesį buvo fiksuojamas kainų augimas, atitinkamai 0,4 proc., 0,4 proc., 0,3 proc. ir 0,2 procento. Šiauliuose vidutinė kvadratinio metro kaina didėjo iki 1,932 Lt (+8 Lt už kvadratinį metrą), Panevėžyje – iki 1,806 Lt (+7 Lt už kvadratinį metrą), Klaipėdoje – iki 3,354 Lt (+9 Lt už kvadratinį metrą) ir Kaune – iki 3,222 Lt (+5 Lt už kvadratinį metrą).

Teigiamas metinis butų kainų pokytis fiksuojamas Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje, atitinkamai 2,4 proc., 1,6 proc. ir 1,4 procento. Tuo tarpu Kaune šis rodiklis vis dar neigiamas - procentas.

„Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis, komentuodamas šiuos rezultatus, teigia, jog jau nuo praėjusių metų pradžios būstas Vilniuje nuosekliai susigrąžina krizės metu prarastą vertę. Tuo tarpu kituose šalies didmiesčiuose kainų augimas dar tik prasideda. Dabartinės rinkos dalyvių nuotaikos ir bendra šalies ekonominė situacija leidžia prognozuoti panašias būsto kainų tendencijas šiais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.