„Akropolio“ atstovai: dužęs stogas – ne bėda

Kodėl ketvirtadienį nukrito Vilniaus „Akropolio“ grūdinto stiklo stogas, bus aiškiau pirmadienį. Diena po šio įvykio, per kurią buvo sužeistos dvi merginos, nelaimės vieta aptverta. Tačiau, kaip lrytas.lt sakė „Akropolio“ atstovas Frederikas Jansonas, būtų kritęs stogas ar ne, ji būtų neprieinama, nes čia ruošiamasi šiandien popiet įvyksiančiam renginiui. O jo metu, be kita ko, bus galima apžiūrėti po stogu išrikiuotus motociklus.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

May 2, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:39 AM

F.Jansonas tikina, kad baimintis pasikartosiančios nelaimės nėra priežasčių, nes stogo konstrukcijoje nėra pažeidimų, dėl ko galėtų nukristi dar vienas konstrukcijos gabalas.

„Akropolio“ atstovų teigimu, pirminė versija, kodėl įvyko nelaimė – susidėję keli faktoriai: temperatūrų svyravimai ir vėjas. Tačiau tiksli priežastis bus aiški pirmadienį, kai savo išvadas turėtų pateikti stogą montavę specialistai ir savivaldybės komisija.

„Laukiame specialistų vertinimų. Pagal juos bus imtasi priemonių. Tuomet spręsime, ar reikia ką keisti. Jei reikės, tankinsime pastatų priežiūrą, jei bus pasiūlymų keisti stogo konstrukciją, svarstysime ir tai“, - kalbėjo F.Jansonas.

Pasak jo, pastatą prižiūrinčios bendrovės statinio konstrukcijas apžiūri porą kartų per metus. Stogą, jei reikia, ir dažniau.

Krisdama stiklinė stogo konstrukcija sužeidė dvi merginas ir apgadino taksi automobilį.

Ar nukentėjusioms merginoms bus kaip nors atlyginta, pašnekovas pasakyti negalėjo. „Tai priklausys nuo draudikų. „Akropolis“ yra apsidraudęs civilinę atsakomybę nuo panašių atvejų“, - teigė pašnekovas.

Kaip teigė F.Jansonas, prieš kurį laiką Šiauliuose buvo atvejis, kai nuo „Akropolio“ pastato atskilusi stiklinė apdailos dalis nukrito ant automobilio. Tąkart žmonės nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.