Didžiausias nekilnojamojo turto mokestis - apsileidėliams

Kauno valdantieji nusprendė nuo kitų metų pradžios 1 procentu sumažinti pagrindinį nekilnojamojo turto (NT) mokesčio tarifą. Tam ketvirtadienį pritarė posėdžiavusi Kauno savivaldybės taryba.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 10, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:49 AM

„Visų pirma, mažėja pagrindinis nekilnojamojo turto mokesčio tarifas. Lyginant su 2014 metais, jis sumažės iki 1 procento. Taip pat atsiranda kelios naujovės, o tarp jų – dar ženkliau sumažintas tarifas viešbučiams ir smulkiesiems verslininkams“, - savivaldybės pranešime cituojamas Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Kauno miesto tarybos sprendime į sumažinto nekilnojamojo turto mokesčio tarifo grupę šiemet įtrauktos dvi naujos kategorijos. Anksčiau viešbučiams ir smulkiojo verslo subjektams buvo taikomas 1,1 procento mokesčio tarifas, kuris nuo kitų metų pradžios sumažės iki 0,7 procento.

Kauną valdantys konservatoriai ir jų suburtos koalicijos partneriai toliau spaudžia apleistų, vaiduokliais virtusių ir miestą bjaurojančių pastatų savininkus.

Kitais metais, kaip ir šiais, jie privalės mokėti maksimalų, 3 procentų nekilnojamojo turto mokesčio tarifą.

„Įvertinus Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktus duomenis ir siekiant sudaryti palankesnes sąlygas verslui Kauno mieste, nuspręsta nustatyti 2015 metams tris nekilnojamojo turto mokesčio tarifus - pagrindinį 1 procento tarifą, atsižvelgiant į nekilnojamojo turto buvimo savivaldybės teritorijoje vietą ir nekilnojamojo turto paskirtį - 0,7 procento.

Taip pat Kauno mieste labai aktuali apleistų, neprižiūrimų pastatų sutvarkymo problema, todėl nustatant mokesčio tarifus atsižvelgta į pastatų priežiūros būklę ir šiam nekilnojamajam nuspręsta turtui taikyti mokesčio tarifą, siekiantį 3 procento nekilnojamojo turto mokestinės vertės“, - aiškino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Naujamiestyje ir Senamiestyje verslininkams, vykdantiems knygų, suvenyrų ar antikvarinių mažmeninę prekybą, taip pat vykdantiems maitinimo ir gėrimų teikimo, komercinių meno galerijų veiklą, bus taikomas 0,7 procento nekilnojamojo turto mokesčio tarifas. Viešbučių ir panašių laikinų buveinių veiklai 2015 metais taip pat bus taikomas 0,7 procento tarifas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.