Pasiūlęs paupy išnuomoti seną sofą, vilnietis neatsigina dėmesio

Grindys – natūralus pluoštas, langai – panoraminiai, vidinės durys erdvės neriboja, išorinės taip pat.Suplanavimas: be galo aukštos lubos, gražus vaizdas į Vingio parką, neapsakomas erdvės pojūtis. Virtuvė sujungta su svetaine ir miegamuoju bei treniruoklių sale. Erdvus vonios kambarys. Gali būti sūkurinė vonia. Rekuperacinis šildymas – pagal sezoną. Štai tokį skelbimą į populiarią nekilnojamojo turto skelbimų svetainę prieš kelias dienas įdėjo įsiutęs 27 metų vilnietis Raimondas.

Prie būsto skelbimo vilnietis Mindaugas sudėjo tokias nuotraukas.<br>„aruodo" nuotr.
Prie būsto skelbimo vilnietis Mindaugas sudėjo tokias nuotraukas.<br>„aruodo" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:37 AM

Prieš pusantro mėnesio pradėjęs ieškoti išsinuomoti vieno arba dviejų kambarių butą, Raimondas su drauge Viktorija tiesiog pašiurpo dėl to, kokie nesmagūs reikalai vyksta nekilnojamojo turto nuomos bei pardavimų srityje.

Manęs, kad buto paieškos bus malonus užsiėmimas, greitai suprato, kad tai sunkus ir varginamas darbas. Mat kone visi butai, kuriuos jis  apžiūrėjo, kaip diena ir naktis skyrėsi nuo jų vaizdo internetinėje skelbimų svetainėje. Todėl jis ir nusprendė pasityčioti iš būsto nuomotojų. Pridėjo krūvą paupio vaizdų su išmestais baldais ir paprašė 500 litų per mėnesį. „Aplinka: žalias vidinis kiemas, įrengta poilsio zona, treniruoklių salė, stadionas, maudynių vieta, paplūdimys, vaikų žaidimų aikštelė. Patogus susisiekimas. Šalia transporto stotelės, visada rasite vietos savo automobiliui. Netoliese PC "Maxima", gėrimų parduotuvė ir gėrimų išparduotuvė“, – smagiai skelbime surašė Raimondas.

Ir ką manote? Per dvi dienas šį skelbimą peržiūrėjo per 9 tūkst. žmonių. O jo autorius sulaukė palaikančių skambučių. Skambino žmonės, kurie taip pat ieško išsinuomoti butą ir taip pat labai pyksta dėl to, kad yra apgaudinėjami tikrovės neatitinkančiomis nuotraukomis ir aprašais.

„Dabar kas kokią nori kainą šaukia, kokias nori nuotraukas deda. O kai nuvažiuoji apžiūrėti būstą, jį aprodantys brokeriai, jei netinka sąlygos, maloniai pasisiūlo padėti. Ir tada prasideda... Jie skambina po 6–7 kartus per dieną ir nieko gero nesiūlo. Tai vargina. Ir bendravimas jų nelabai malonus.

Dabar daug beraščių brokerių, kurie dirba be jokių sutarčių , jie tik šaudo savo procentėlį arba tiesiog ima po 500 litų už sandorį ir iš nuomininko, ir iš nuomotojo“, – savo patirtimi dalijosi statybų srityje dirbantis vyras. Tiesa, jis pridūrė, kad didžiųjų nekilnojamojo turto agentūrų brokeriams jis priekaištų neturi.

O gal Raimondas labai išrankus ir joks būstas jam neįtinka? Tarsi ne. Jis pasirengęs mokėti 1200–1300 litų per mėnesį už vieno ar dviejų kambarių tvarkingą butą bet kuriame Vilniaus rajone. Per pusantro mėnesio tokio nerado, nors siūlymų kasdien sulaukia daugybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.