Tiesiog svajonių butas – buvusioje generalinėje prokuratūroje?

Vieta, vieta, vieta – tai svarbiausi kriterijai, pagal kuriuos vertinamas nekilnojamas turtas. Bet tai ne vienintelis dalykas, kuris lemia būsto pasirinkimą. Kai pirkėjų akys nukrypsta į rekonstruotą seną pastatą, visiems įdomi jo istorija. Juk smagu gyventi atnaujintame pastate, kuris turi savo veidą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-27 13:44, atnaujinta 2018-01-20 12:17

Toks yra pastatas Smetonos gatvėje, kur anksčiau buvo įsikūrusi Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra. Su pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos generalinio prokuroro Artūro Paulausko karjeros šuoliais ir nusikaltėlio Boriso Dekanidzės bylos vingiais besisiejantis pastatas gali padidinti čia gyvensiančių būsto savininkų saugumo jausmą ir kartu rodo tam tikrą prestižą.

Apie būsto įsigijimą galvojanti vilnietė Dovilė Ivanauskaitė sakė, kad tai, jog šiame pastate anksčiau buvo generalinė prokuratūra jai yra svarbu: „Būsto istorija taip pat labai domėjausi, kai norėjome pirkti sodybą kaime. Aiškinausi, kokie žmonės ten gyveno, kuo užsiėmė, kokia buvo jų gyvenimo istorija. Manau, kad seno pastato sienos išsaugo ankstesnių jo šeimininkų dvasią.“

Tiesa, buvusios generalinės prokuratūros būstinės rekonstruotas pastatas dabar mažai primena ankstesnįjį. Jis visiškai perplanuotas, įrengtos dvi atskiros laiptinės su panoraminiais liftais, čia įrengti 28 butai (1-2 ir 3 kambarių) ir 3 komercinės patalpos. Nuo rugsėjo mėnesio jau parduota daugiau kaip pusė butų.

„Pastatas Vilniaus miesto širdyje renovuotas ir įrengtas pagal aukščiausius standartus. Architektas Alfredas Žalys suprojektavo modernų ir išskirtinį pastato fasadą, kartu išsaugodamas pastatą supančios aplinkos dvasią, bei praktiškus butus, atitinkančius net išrankiausio kliento poreikius. Tokių būstų paklausa pastaruoju metu auga. Naujausi rinkos tyrimai rodo, kad tam įtakos daro ir artėjantis euro įvedimas Lietuvoje.

Žmonės ypač tos kartos, kurie jau yra patyrę kelis valiutų pokyčius, baiminasi euro įvedimo pasekmių. Skaudi patirtis skatina žmonės savo pinigus nukreipti į saugiausią investiciją – nekilnojamąjį turtą. Čia renkantis būstą prisideda dar vienas argumentas – pastato istorija“, - sako bendrovės „SILA Capital“ vykdantysis partneris Tomas Kapačinskas.

Šiuo metu pirkėjai dažniausiai ieško 1–2 kambarių butų. Paklausūs yra tiek senos, tiek ir naujos statybos būstai. Vis dažniau į nekilnojamojo turto agentūras pirkėjai kreipiasi tiesiogiai, sudarydami paieškos sutartis, kadangi rasti geros kainos ir kokybės butą darosi vis sunkiau. Tad klientai yra pasiruošę sumokėti komisinį mokestį už turto paiešką. Turto paieškos paslauga tapo itin aktuali 2014 m. Išaugusi 1–2 kambarių butų paklausa pakėlė šių butų kainas. Senos statybos butų kainos Vilniuje ir Kaune, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo iki 20 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.