Legendinis restoranas prie Nemuno – lyg užkeiktas

Nesėkme baigėsi dar vienas bandymas parduoti šlovingą praeitį menantį restoraną „Trys mergelės“. Jam naujo šeimininko ieškoma jau dešimtmetį. Ar restoranui atgimti dabar palankus metas?

Statinio viduje išliko dalis pasenusių baldų ir kitos restorano įrangos. Atgaivinti restoraną reikės nemažai investicijų.<br>P.Mantauto nuotr.
Statinio viduje išliko dalis pasenusių baldų ir kitos restorano įrangos. Atgaivinti restoraną reikės nemažai investicijų.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Jan 25, 2015, 7:39 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 2:49 AM

Restoraną „Trys mergelės“ valdančiai bendrovei bankroto byla buvo iškelta dar 2003-iųjų lapkritį, o netrukus pradėta ieškoti jo pirkėjo.

Statinius itin vaizdingoje Kauno vietoje mėginta parduoti beveik dešimtį kartų, kaina sumažėjo kelis kartus, tačiau norinčiųjų investuoti neatsirado.

Praėjusią savaitę vykusiame aukcione pagrindinį restorano pastatą ir kiemo statinius siūlyta įsigyti už pradinę 320 tūkst. eurų kainą, tačiau aukcione niekas nedalyvavo. Žemės sklypas aplink buvusį restoraną yra nuomojamas.

Savo žodį tars kreditoriai

„Turbūt parduodamo turto kaina per didelė“, – svarstė „Trijų mergelių“ pastatus parduodančio Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuro administratorė Diana Rumbutienė.

Pasak jos, po nesėkmingo aukciono vėl bus kviečiamas kreditorių susirinkimas, kuriame bus priimti sprendimai dėl tolimesnių veiksmų.

„Tikėtina, kad kaina bus sumažinta“, – spėjo D.Rumbutienė.

Lankytojams klubas nepatiko

Restorano „Trys mergelės“ projektą 1967 metais parengė architektai Alfredas Antanas Jakučiūnas su žmona Viktorija Salvinija Jakučiūniene. Prieš du dešimtmečius tai dar buvo gerai žinomas Kauno restoranas, tačiau vėliau jo šlovė ėmė iš lėto blėsti.

Iškėlus bankroto bylą restoraną planuota parduoti, tačiau visi bandymai buvo nesėkmingi. Po poros metų jau tapo aišku, kad rekonstruoti ir atgaivinti restoraną reikės nemažai investicijų. Jo adresą užmiršo ir lankytojai.

Vis dėlto 2006 metais atgimė viltis, kad statinio viduje atsiras gyvybė. Bendrovė iš Jonavos išsinuomojo statinį, kuriame įkūrė naktinį klubą „3M“. Tačiau kauniečiams klubas nepatiko, jis labai greitai buvo uždarytas, ir statinys vėl apmirė.

Geriausias laikas atgimti?

Kauno savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius įsitikinęs, kad pastatais vaiduokliais virtusių praeityje garsių objektų turi daugelis šalies miestų. Geriausias pavyzdys sostinėje – Profsąjungų rūmai.

Ką su jais reikėtų daryti?

„Galbūt vertėtų pasinaudoti užsienio šalių patirtimi ir parduoti už 1 eurą?“ – svarstė N.Valatkevičius. Tokiu būdu naujasis savininkas taip pat įgytų galimybę įgyvendinti savo idėjas, pradėti verslą.

„Lietuvoje dažnai norima daiktą parduoti rinkos kaina, nors jis būna visiškai sunykęs ir nereikalingas“, – stebėjosi savivaldybės atstovas.

Jo nuomone, „Trijų mergelių“ restoranui atgimti dabar – itin palankus metas. Neseniai buvo rekonstruotas tiltas į Panemunės šilą, o Panemunėje ketinama įrengti paplūdimį. Visai netoli kyla naujas daugiabučių namų kvartalas.

„Ši vieta galėtų tapti tam tikru Kauno simboliu“, – svarstė N.Valatkevičius.

Atlikėjai įsiminė tuometė prabanga

Laima Žemaitytė

Dainininkė

„Restoranas „Trys mergelės“ sovietiniais laikais buvo vienas prabangiausių Kaune. Jam prilygo tik „Žalias kalnas“ ir „Pasimatymas“.

Įsiminė šio restorano prabanga – porcelianiniai indai, prašmatnūs baldai, darbuotojų apranga. Vadovai labai stengėsi visą šį turtą išsaugoti ir išlaikyti aukštą aptarnavimo lygį. Iš vidaus atsiverdavo nuostabus Nemuno vaizdas.

Šiame restorane dainavau tik metus. Tai buvo maždaug 1980-aisiais. „Trijose mergelėse“ pasirodymus taip pat rengė Liutauras Čeprackas, Janina Miščiukaitė, Vytautas Petrušonis, Roma Mačiulytė.

„Žaliame kalne“ ir „Pasimatyme“ dažniau buvo galima sutikti užsieniečių, o „Tris mergeles“ labiau mėgo kauniečiai. Lankytojai elgėsi labai solidžiai, niekada nekildavo jokių konfliktų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.