Statybininkai suįžūlėjo – sau daug ką leidžia

Prieš pradedant renovacijos darbus statybininkai neatsižvelgė į tai, jog gyventojai neturės kur statyti savo automobilių. „Nors iš abiejų pusių – pieva, kur darbininkai galėtų sandėliuoti savo medžiagas, tačiau jie užsitvėrė visą automobilių aikštelę. Statyti automobilių žmonės neturi kur, juolab, kad Rimkų mikrorajone ši problema labai aktuali – vietų mašinoms trūksta ir taip“, – sakė Jonavoje esančio Chemikų gatvės 55 namo gyventojai.

Jonaviečiai pasakoja, kad vakarais, kai statybininkai baigia darbą ir užrakina laikinos tvoros vartus, gyventojai tvorą nukelia ir tada pastato mašinas.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Jonaviečiai pasakoja, kad vakarais, kai statybininkai baigia darbą ir užrakina laikinos tvoros vartus, gyventojai tvorą nukelia ir tada pastato mašinas.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė, jonavoszinios.lt

Jan 29, 2015, 5:07 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:26 PM

Jonaviečiai pasakoja, kad vakarais, kai statybininkai baigia darbą ir užrakina laikinos tvoros vartus, gyventojai tvorą nukelia ir tada pastato mašinas.

„Naktį statyti leidžia. Tik užrakina vartus. Jie nusikelia lengvai, todėl mes juos nukeliam ir statom mašinas“, – sakė jonaviečiai.

Nors renovacija dar tik prasidėjusi, būta ir nemalonių nuotykių – bekraudami medžiagas darbininkai iškūlė vieno gyventojo automobilio žibintą.

Žmonės sako niekaip negalintys suvokti, kodėl sandėliavimui neparinkta kita vieta greta renovuojamo namo.

Chemikų gatvės 55 namo gyventojų teigimu, įdomu būti sužinoti, ar ir kitų daugiabučių gyventojai, kurių namai renovuojami, taip pat susiduria su šia problema.

„Bent jau patys iki šiol nematėm, kad medžiagų sandėliavimui būtų užimta visa aikštelė“, – sakė jonaviečiai.

Pasak Jonavos savivaldybės administracijos Remonto ir statybos skyriaus vedėjo Manto Petrausko, Chemikų g. 55 namas yra modernizuojamas pagal naują Aplinkos ministerijos daugiabučių modernizavimo programą.

„Šiuos darbus organizuoja, kuruoja ir viską prižiūri bendrovės „Jonavos paslaugos“. Kadangi projektui yra gautas statybą leidžiantis dokumentas, vadinasi projektas buvo įkeltas į ĮS „Infostatyba“, projekto sprendiniams pritarė tiek užsakovas (UAB „Jonavos paslaugos“), tiek miesto seniūnas, tiek Architektūros ir urbanistikos skyrius, tiek Remonto ir statybos skyrius.

Kitas klausimas: ar tikrai rangovai įsirengė statybvietę taip, kaip nurodyta techniniame projekte. Taip pat prieš pradėdami darbus rangovai privalo pasirengti statybos darbų technologinę kortelę (nes virš 2000 m2 pastatas yra ypatingas statinys), kurioje nurodyta, per kur atvažiuoja medžiagos, kur statomi vagonėliai, kur sandėliuojamos medžiagos ir taip toliau“.

Pasak bendrovės „Jonavos paslaugos“, viskas padaryta teisingai ir pagal planą, nes sandėliuoti medžiagų virš esamų inžinerinių tinklų – nutiestų komunalinių ar vietinių vandentiekio, nuotėkų šalinimo, šilumos, dujų vamzdynų ir kitų – draudžiama, todėl sandėliavimui ir pasirinkta ne teritorija aplink namą, o automobilių stovėjimo aikštelė.

Tuo tarpu vienas iš savivaldybės specialistų teigė, kad derinant projektą į klausimą dėl sandėliavimo aikštelės galėjo būti pažiūrėta atsainiai ir buvo galima rasti geresnį, gyventojams patogesnį sprendimą: „Tačiau dabar jau yra taip, kaip padaryta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.