Koncernas SBA nusipirko buvusią V. Romanovo tvirtovę

Vienai didžiausių Lietuvoje kontroliuojančiųjų bendrovių, koncernui SBA,

Šiame daugiaaukštyje koncernas SBA planuoja įrengti biurų pastatą.<br>P.Mantauto nuotr.
Šiame daugiaaukštyje koncernas SBA planuoja įrengti biurų pastatą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-02 20:29, atnaujinta 2018-01-14 08:04

Sandorio su bendrove „Swedbank lizingas“, Šiaulių banku ir bendrove „Nemora“ vertė, šalių sutarimu, neatskleidžiama.

„Pramprojekto“ pastatas, yra ypatingoje Kaunui ir visai Lietuvai, jos istorijai ir valstybingumui, vietoje – šalia Vienybės aikštės. Tai miesto širdies dalis, todėl sieksime, kad naujai atgimęs pastatas puoštų ir reprezentuotų miestą.

Pastato koncepcijai ir architektūriniams sprendimams sukurti bus skelbiamas konkursas, kuriame kviesime dalyvauti žinomus Kauno architektus, jaunosios kartos atstovus, užsienio architektų biurus. Tikime, jog jų siūlomi sprendimai leis naujai pažvelgti į visą Vienybės aikštės erdvę, darniai susies XX ir XXI amžiaus stilistiką“, – sakė Egidijus Valentinavičius, koncerno SBA viceprezidentas.

Modernus A klasės biurų pastatas ne tik taptų šiuolaikinės architektūros akcentu Kauno centrinėje dalyje, bet ir, kaip tikimasi, padėtų pritraukti naujų investicijų, paskatintų užsienio kompanijas įsikurti mieste.

„Įgyvendindami biurų pastatų projektus ypatingą dėmesį skiriame jų tvarumui, energetiniam efektyvumui, pažangių technologijų diegimui. Mums svarbu, kad pastatas technologiškai net lenktų laikmetį. Juk statome ne vieneriems metams, o tai ką sukursime Vienybės aikštėje reprezentuos visų pirma Kauno miestą, tik po to – SBA koncerną. Tokius pat reikalavimus sau kėlėme ir Vilniuje statydami „Green Hall“ biurų pastatą, nors ir darėme tai per patį ekonominės krizės įkarštį“, – sakė koncerno SBA viceprezidentas.

Koncernui SBA priklausančios įmonės įgyvendino BLC biurų pastato Kaune (naudingas plotas 6 700 kv. m.) ir „Green Hall“ Vilniuje (naudingas plotas – 10 800.kv.m.) projektus.

„Biurų pastatus turime ir Vilniuje, ir Kaune, todėl suprantame, kad įgyvendindami naująjį projektą turėsime prisiimti ir tam tikrą riziką. Viena vertus, A klasės biurų rinka Kaune nėra tokia konkurencinga kaip Vilniuje – aukščiausios klasės didelių biurų pasiūla čia kol kas ženkliai mažesnė. Miestui tai yra problema, nes turėdamas puikią geografinę padėtį, susiekimo galimybes, kvalifikuotus darbuotojus, jis neišnaudoja viso potencialo investicijoms pritraukti.

Iš kitos pusės – investicijos į pastatą Kaune ir Vilniuje yra praktiškai vienodos, o nekilnojamojo turto nuomos kainos Kaune kol kas – ženkliai mažesnės. Tad investicijos atsiperka kur kas lėčiau. Koncernas SBA orientuojasi į ilgalaikes investicijas, tad ši rizika mums yra priimtina, tačiau pritraukiant į Kauną užsienio bendroves reikės ir miesto pastangų“, – sakė E. Valentinavičius.

Koncernas SBA yra strateginis investuotojas, valdantis vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ją sudaro 26 įmonės, veikiančios mūsų šalyje ir užsienyje. Pagrindinės SBA veiklos sritys – baldų ir lengvosios pramonės gamyba bei mažmeninė baldų prekyba, taip pat nekilnojamo turto vystymo projektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.