Slidūs šaligatviai kauniečius guldo ant menčių

Pasnigus ar spustelėjus šalčiui siaubą gatvėse kauniečiams kelia ne plėšikai, bet nenuveikti miesto tvarkdarių darbai. Nepabarstyti, prastai nuvalyti šaligatviai ir laiptai pėsčiuosius guldo ant menčių.

Iš V.Putvinskio gatvės į Žaliakalnį vedantys laiptai – apsnigti ir slidūs.<br>P.Mantauto nuotr.
Iš V.Putvinskio gatvės į Žaliakalnį vedantys laiptai – apsnigti ir slidūs.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2015-02-04 16:34, atnaujinta 2018-01-14 03:35

Sliduma kauniečius pastaruoju metu vertė būti itin atsargius. Tačiau mieste netrūko vietų, kur nepadeda nei naujos žieminės automobilių padangos, nei batai grublėtais padais.

Ypač kentėjo šlaituose ir įkalnėse įsikūrę žmonės, į kurių namus vedančios gatvės priminė druskos ir smėlio nemačiusias čiuožyklas. Apsnigtais miesto laiptais žengiantys kauniečiai taip pat neretai buvo priversti abiem rankomis įsikibti į turėklus.

Gyvenimas primena košmarą

Žaliakalnio, Aleksoto šlaitai ir kalvotos Šilainių, Vilijampolės vietos vilioja panoramomis.

Tačiau žiemą čia gyvenimas primena košmarą. Žaliakalnio šlaitu besidriekiančios Benediktinių gatvės gyventojai ir mažoje gretimoje gatvėje įsikūrusio restorano darbuotojai bei svečiai pasijuto ledo įkaitais.

„Žiemą gatvės danga panaši į stiklą, jos niekas nebarsto. Dėl slidaus asfalto įvyksta nemažai avarijų. Šįmet vieną dieną nuslydo trys automobiliai“, – sakė kasdien šia gatve važiuojanti Danutė Varnienė.

Bijo iš namų kelti koją

Siaurose šlaitais vingiuojančiose gatvelėse gyvenančių žmonių įprastą ritmą keičia sliduma.

„Kai pašąla, iš namų geriau kojos nekelti. Žmonės net į parduotuvę bijo eiti, kad nesusižalotų.

Dėl ledo į įkalnę sunku ir užvažiuoti, ir ja leistis. Kas būtų, jeigu tektų medikus ar kokias tarnybas iškviesti?“ – klausė Širvintų antrojo tako gyventojas Arvydas Ramanauskas.

Takus nuo namų iki šios gatvės žmonės barsto smėliu ar pelenais, o važiuojamoji dalis lieka slidi, mat ja niekas nesirūpina.

Negali įvažiuoti barstytuvai

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas sakė, jog daugelis šio mikrorajono gatvių neįtrauktos į barstomų gatvių sąrašą. Kai kurių barstyti ir valyti neįmanoma dėl jų siaurumo.

„Žmonėms, į kurių gatves negali įvažiuoti barstytuvai, siūlomas druskos ir smėlio mišinys. Juo patys gali barstyti dangą“, – kalbėjo seniūnas.

Aleksoto seniūnijos darbuotojas Vytautas Narkevičius sakė, jog šios miesto dalies įkalnėse supiltos smėlio ir druskos krūvos, todėl esant slidumai gyventojai barstė gatves.

„Problemų dėl slidžios dangos šįmet buvo J.Bakanausko gatvėje ir Lakūnų plente. Šie keliai buvo papildomai barstomi. Daugiau jokių prašymų ar skundų dėl slidžių gatvių nesame gavę“, – kalbėjo V.Narkevičius.

Kaune – per šešiasdešimt laiptų. Per dieną, ypač sningant, visų jų nuvalyti neįmanoma, todėl nemažai miestiečių netgi vengia jais kopti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.