Olandai stato namus, kurių nuoma pigesnė nei vieno kambario

Tokį namą galima išsinuomoti už maždaug 700 eurų. Tai šiek tiek pigiau nei vieno ankšto kambario nuoma didmiestyje.<br>„Heijmans“ vizualizacija
Tokį namą galima išsinuomoti už maždaug 700 eurų. Tai šiek tiek pigiau nei vieno ankšto kambario nuoma didmiestyje.<br>„Heijmans“ vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 2:57 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:23 PM

Amsterdame veikianti nekilnojamojo turto plėtojimo bendrovė jauniems žmonėms siūlo laikinai apsigyventi nebrangiuose namukuose, pastatytuose ant žemės, kurioje sustabdytos ar tuo metu nevykdomos statybos. Vos statybos bus atnaujintos, naujakuriai galės išsikraustyti.

Kaip ir kituose didžiuosiuose miestuose, Amsterdame sunku rasti nebrangų būstą, skelbia interneto puslapis „fastcoexist.com“. Tačiau nenorintiems nuomotis buto su kambario draugais arba grįžti gyventi pas tėvus olandai pasiūlė puikią išeitį – naujus kilnojamuosius namukus. Jie sukurti taip, kad gali būti pastatyti netgi miesto centre, o laikinai pagyventi juose yra gerokai pigiau nei nuomotis nedidelį butą.

Toks namukas su vienu miegamuoju gali būti pastatytas vos per dieną. Įsikelti į jį užtrunka ne ką ilgiau. Olandai planuoja, kad panašūs laikini būstai atsiras tose miesto vietose, kur gyvenamųjų namų statybos dėl ekonominės krizės buvo pristabdytos.

„Vietos, kuriose statybos pristabdytos, įgyja prastą reputaciją, o ateityje tai dar labiau apsunkina šių rajonų plėtrą“, – paaiškino Anneke Timmermans, nekilnojamojo turto kompanijos „Heijmans“ projektų vadovė. Ši kompanija kaip tik ir stato šiuos „Heijmans ONE“ pavadintus namus.

„Dėl to, kad tuose sklypuose pastatome laikinus „Heijmans ONE“ namukus, žemės savininkams nemokamai kuriamas teigiamas įvaizdis, be to, jie gauna gyventojus, kurie tampa žemės prižiūrėtojais.

Už naudojimąsi tokiu sklypu, kuris ir taip kurį laiką būtų neužimtas, mums nereikia mokėti jokio mokesčio. Tai leidžia gerokai atpiginti namukų nuomą“, – pasakojo A.Timmermans.

Tokį namą galima išsinuomoti už maždaug 700 eurų. Tai šiek tiek pigiau nei vieno ankšto kambario nuoma didmiestyje. Maža to, nuomininkai gauna ne tik dviejų aukštų namuką su antrame aukšte esančiu miegamuoju bei didžiuliais langais, bet ir gali mėgautis nuosavu kiemu.

„Kuris iš jūsų draugų mieste turi namą su nuosava terasa dideliame mieste? – klausė A.Timmermans. – Jauniems žmonėms nelengva rasti nebrangų būstą didmiestyje. „Heijmans ONE“ siūlo namus didmiestyje, kurių nereikia dalytis su kitais, už prieinamą kainą. Gyventojams dar liks pinigų ir gražiems dalykams įsigyti.“

Šie laikini namukai pastatyti kaip įmanoma ekologiškiau. Pirmieji mediniai namukai turės saulės jėgaines, kurios gamins elektrą. Ir nors jie bus prijungti prie miesto vandentiekio bei kanalizacijos, planuojama, kad ateityje jie būtų visiškai nepriklausomi nuo jokių miesto inžinerinių tinklų.

Bandomieji namukai jau pastatyti dviejose Amsterdamo dalyse. Pirmieji gyventojai čia įsikels per ateinančius kelis mėnesius ir galės įvertinti namukų patogumą bei dizainą.

Dar 30 namukų kitą rudenį bus pastatyta Amsterdame, Roterdame ir Hertogenbose. Vėliau įmonė žada plėstis ir į kitas šalis. Tikimasi, kad netrukus panašių būstų atsiras ir San Fransiske.

Daugiau įdomybių apie nekilnojamąjį turtą – mūsų „Facebook“!

Parengė Giedrė Balčiūtė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.