Vietoj griūvančių sporto rūmų – konferencijų centras

Vilniaus meras Artūras Zuokas turizmo verslininkams pažadėjo: vietoj akis badančio Koncertų ir sporto rūmų pastato iškils šiuolaikinis konferencijų centras. Tokių vilčių jis pasėjo per trečią kartą vykstančią konferencijų turizmo profesionalų paroda-kontaktų mugę „Convene“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Feb 11, 2015, 11:34 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:43 PM

Meras A.Zuokas sakė, kad šiemet galėtų būti pakeista rūmų paskirtis ir parengtas rekonstravimo planas, tuomet pradėta rekonstrukcija. Ir dar 2016-aisiais Sporto rūmuose galėtų veikti modernus konferencijų centras. Jį administruotų „Litexpo“.

„Premjeras jau pritaręs idėjai, dabar atliekamas techninis darbas dėl pastato paskirties keitimo, tada iš bankroto administratoriaus pastatą išpirktų Turto bankas.

Kadangi turime premjero palaikymą, tuo suinteresuotos visos institucijos, manau, kad šiemet būtų parengtas pastato rekonstravimo projektas, 2016 metais vyktų rekonstravimas, tad kitais metais jau turėtųme šiuolaikinį centrąs“, – sakė A.Zuokas.

Jis sakė, kad pastato išorė liktų tokia, kokia yra šiuo metu.

Taip pat A.Zuokas pabrėžė, kad rekonstruojant pastatą deramai būtų pagerbtas ir greta esančiose kapinėse palaidotų žydų atminimas – kapinės būtų paženklintos, o Savivaldybė sutvarkytų aikštę, supančią rūmus.

Kad Lietuvai reikia šiuolaikinio ir erdvaus konferencijų centro, turizmo organizatoriai kalba jau seniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.