Vengrų siūlymas: išnuomokit visą kaimą, ir galėsite būti jo meru

Jei mėgstate ramybę ir vienatvę, nebūtina pirkti atogrąžų salos. Atvykite į Vengriją ir už 700 eurų per dieną išsinuomokite ištisą Medero kaimelį.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė („Lietuvos rytas)

Feb 28, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:46 AM

Vos aštuoniolika nuolatinių gyventojų turintis penkiolika hektarų užimantis kaimelis įsikūręs maždaug 180 kilometrų į pietvakarius nuo Budapešto.

Lėšas renkantis jo meras Kristofas Pejeris tikina: nuomininkas netgi galės pabūti mero pavaduotoju. Pagal įstatymus, pavaduotoją skiria meras, tad K.Pejeris tikino įstatymų nepažeidžiantis.

Pinigų pritraukti siekiantis politikas prisipažino, kad tokiu netradiciniu būdu siekia atkreipti dėmesį į šį Europoje beveik nežinomą kaimelį.

„Atvykite į mūsų miestelį ir gyvenkite džiaugsmingai!“ – skelbiama į internetą įdėtame būsto nuomos puslapyje.

Už prašomą sumą būsimas nuomininkas galės džiaugtis visa šio gražaus, bet beveik negyvenamo kaimelio infrastruktūra. Skelbime teigiama, kad į nuomos kainą įeina keturios Medero gatvės, dvi iš jų yra asfaltuotos, likusios dvi – žvyrkelis.

Į nuomą taip pat įtraukta ir merija, kultūros centras, 7 atnaujinti ir baldais apstatyti kaimo stiliaus nameliai, svirnas, ir net autobusų stotelė. Tvarkingame ir ramiame kaimelyje jus pasitiks draugiškas ir nelojantis pulis (vengriška šunų veislė. – Red.), o jaukumą sukurs šimtmečius menanti architektūra.

K.Pejeris teigė, kad būsimasis nuomininkas ne tik savaitgaliui galės tapti mero pavaduotoju, bet ir, jei norės, pakeisti gatvių pavadinimus.

Šeši kaimelio žirgai, dvi karvės, trys avys, vištidė ir keturi hektarai ariamos žemės taip pat yra išnuomojami kartu. Mederas vienu metu gali priimti iki keturiasdešimties svečių.

„Manau, lankytojai čia rinksis ne švęsti ir gerti, o, tarkime, atostogų arba kurti komandos“, – sakė K.Pejeris.

Išnuomojamas žavus Vengrijos kaimelis, K.Pejerio teigimu, kenčia nuo Rytų ir Vidurio Europoje siaučiančio urbanistinio maro – emigracijos.

Į Mederą panašių kaimelių vien Vengrijoje yra daugiau nei septyniasdešimt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?