Savaitgalio orgijos aptemdė pasaulyje populiarią nuomos sistemą

Po to kai praėjusį savaitgalį jaunos kanadiečių šeimos būste nuomininkai  surengė orgijas primenantį vakarėlį, namų šeimininkai jų neatpažino. Kur gi ne –  būstui, kaip suskaičiavo draudikai, padaryta žalos už  75 tūkst. JAV dolerių (apie 67,4 tūkst. eurų). Ir tai dar ne viskas – juk šie jauni žmonės, kurie naudojosi būsto nuomos sistema  “Airbnb“ , kol  nesusitvarkys namų, negalės jų toliau nuomoti, rašo calgaryherald.com. 

Tokį vaizdą savo namuose išvydo jauna kanadiečių šeima po to kai jį trumpam išnuomojo per „Airbnb“ sistemą.
Tokį vaizdą savo namuose išvydo jauna kanadiečių šeima po to kai jį trumpam išnuomojo per „Airbnb“ sistemą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 8:01 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:24 PM

Daugelyje pasaulio miestų, net 192 šalyse (Lietuvoje – taip pat)  “Airbnb“ siūlo išsinuomoti būstą. Tai  lengvas uždarbis nuomotojams, turintiems namus  populiariuose turistų lankytinuose miestuose, tačiau, pasirodo,   ir rizika –  išnuomojus butą nepažįstamiems žmonėms galima smarkiai finansiškai nukentėti.

Vieno Kanados draudimo biuro vadovas Steve‘as Kee pastebėjo, kad daugelis nekilnojamojo turto draudimo kompanijų nesirūpina būstais, kurie laikinai perleidžiami nuomininkams.

„O derėtų,  tokie būstai turi būti nuolat kontroliuojami, kad vėliau neatsitiktų panašių nesąmonių. Todėl šeimininkai ir draudimo atstovas iš anksto turi aptarti galimą riziką“, – sakė  S.Kee.

Šios savaitės pradžioje Kanados turizmo ministrė Dominique Vien pranešė, kad visoje Toronto provincijoje ketinama įvesti papildomus mokesčius nuomotojams, kurie  savo būstus išnuomoja siekdami gauti naudos. Nuomotojai turėtų laikytis tų pačių taisyklių kaip ir registruoti viešbučių savininkai.

Nuomojantieji savo nuosavybę lengvai uždirba papildomų pajamų, o nuomininkai neretai už būstą moka daug mažiau nei mokėtų pasinaudoję tradicinio apgyvendinimo paslaugomis.

Kompanija „Airbnb“ dėl griežtesnių reikalavimų neprieštarauja:  “Bet taisyklės turi būti paprastos ir aiškiai išdėstytos. Reikia nepamiršti, kad daugelis nuomotojų, kurie naudojasi „Airbnb“ paslaugomis, išnuomoja savo būstus svečiams, apsistojusiems laikinai.“

Lietuvoje, „Airbn“  platformoje, yra bene tūkstantis butų, namų ir kambarių , kuriuos galima trumpam išsinuomoti.

Toma Grižas – šios nuomos sistemos entuziastas bei problemų sprendėjas  teigia, kad “Airbnb – vienas geidžiamiausių pasaulio darbdavių ir keliautojų bei namų šeimininkų džiaugsmų. Todėl jam nesmagu, kad šiandien sistema  yra krečiama nemalonaus incidento Kanadoje. 

„Konsultuoju apartamentų nuomotojus ne tik Lietuvoje, bet ir  kitose Baltijos šalyse, Baltarusijoje. Vien tik ta grupelė žmonių, su kuriais vakar sėdėjau prie vakarienės stalo, per praėjusius metus yra sutikusi ir išlydėjusi ne vieną šimtą svečių iš įvairiausių pasaulio šalių. Ir nieko. Visi sveiki, gyvi, namai nenusiaubti. 

Nenorėčiau išsiplėsti apie konkretų atvejį, kadangi jame tikrai per daug nežinomųjų ir realybės neatitinkančių dalykų: norint taip nusiaubti namus, reikia su kūjais ir dar velnias žino kuo bėgioti po butą ir viską daužyti – turi būti psichiškai nesveikas, kad taip daryti. Tad gal problema visai kitur.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.