Dar vieno daugiabučio gyventojai tapo laimingesni

Jonavoje atsirado pirmasis daugiabutis, kurio gyventojai karštam vandeniui ruošti naudos saulės kolektorius.

Įrengti saulės kolektorius ant šio namo kainavo apie 17 tūkst. eurų. Tai nėra pigu, tačiau kituose Lietuvos miestuose juos įsirengusių daugiabučių gyventojai tokiu sprendimu džiaugiasi ir sako, kad jie atsiperka.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Įrengti saulės kolektorius ant šio namo kainavo apie 17 tūkst. eurų. Tai nėra pigu, tačiau kituose Lietuvos miestuose juos įsirengusių daugiabučių gyventojai tokiu sprendimu džiaugiasi ir sako, kad jie atsiperka.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2015, 5:24 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 10:58 PM

Praėjusią savaitę jie įrengti ant A.Kulviečio g. 20 namo stogo. Pasak juos įrengusios Tautvaldo Stanikūno įmonės vadovo, lėšos jų įrengimui buvo skirtos iš renovacijos projekto lėšų.

„Įrengti saulės kolektorius ant šio namo kainavo apie 17 tūkst. eurų. Tai nėra pigu, tačiau kituose Lietuvos miestuose juos įsirengusių daugiabučių gyventojai tokiu sprendimu džiaugiasi ir sako, kad jie atsiperka“, – sakė T.Stanikūnas.

Trūkstamą karšto vandens kiekį gyventojai gauna iš Jonavos šilumos tinklų, tačiau didžioji jo dalis – iš saulės kolektorių.

Kaip jonavoszinios.lt sakė bendrovės „Jonavos paslaugos“ direktoriaus pavaduotojas Bronislovas Liutkus, dar vienas daugiabutis, ant kurio stogo bus įrengti saulės kolektoriai, – Chemikų g. 43.

Šių abiejų namų gyventojai, planuodami renovacijos darbus, pageidavo įsirengti saulės kolektorius.

„Paprastai dėl langų, balkonų keitimų svarstant namo renovacijos darbus klausimų nekyla, tačiau kai pradedama kalbėti apie šildymo sistemas, svarstymų būna įvairių. Dažnai žmonės skaičiuoja, kaip renovacijos darbus atlikti kuo pigiau, per daug nežvelgdami į ateitį“, – sakė B.Liutkus.

O šių dviejų daugiabučių gyventojai įsitikinę, kad saulės kolektorių įrengimas ir jų naudojimas karštam vandeniui padės sutaupyti ir už vandenį mokėti gerokai pigiau.

Būsto energijos taupymo agentūros specialistai sako, kad alternatyvių energijos šaltinių panaudojimas daugiabučiuose namuose yra vis populiarėjantis reiškinys. Prieš kelerius metus Lietuvoje saulės kolektoriais pasipuošė pirmasis daugiabutis namas, esantis Panevėžyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.