Vaikų žaidimų aikštelėms – nauji ir griežtesni statybos reikalavimai

Nuo lapkričio įsigaliojo naujos higienos normos vaikų žaidimų aikštelėms lauke ir patalpose. Jų įrengimo, naudojimo ir priežiūros saugos reikalavimai bus gerokai griežtesni nei iki šiol.

Nuo lapkričio įsigalioja naujos higienos normos vaikų žaidimų aikštelėms lauke ir patalpose.<br>D.Umbraso nuotr.
Nuo lapkričio įsigalioja naujos higienos normos vaikų žaidimų aikštelėms lauke ir patalpose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Mačiulienė, Tomas Kavaliauskas, LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Oct 27, 2016, 5:07 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:27 AM

Vaikų žaidimų aikštelių gamintojai sako, kad naujoji tvarka iš rinkos turėtų išstumti nesertifikuotą, dėl to pigesnę produkciją, gaminančius verslininkus.

„Dabar savininkas turės laikytis standarto reikalavimų, kaip ir gamintojas, vadinasi jisai privalės po įrengimo pasikviesti specialią įstaigą arba specialistą-inspektorių, kuris patikrins, ar įranga teisingai sumontuota, ar de facto žaidimų aikštelė atitinka standarto reikalavimus ir jeigu taip, tada ją bus galima pradėti eksploatuoti“, – aiškina UAB „Ežerėlio vaivorykštė“ projektavimo ir priežiūros vadovas Aleksandras Baliasnyj.

Aikštelių savininkai – pavyzdžiui, darželiai, seniūnijos ar bendrijos turės užtikrinti vadinamąją trijų lygių priežiūrą. Ne rečiau kaip kartą per savaitę bus privaloma įvertinti įrangos būklę: ar nesulaužyta, ar žaidimo vietoje neatsirado pavojingų objektų-šiukšlių, stiklų.

„Kartą per ketvirtį turi būti atliekama eksploatacinė apžiūra dėl susidėvėjimo, dėl eksploatacinių veiksmų. Nuo kitų metų liepos 1 d. yra numatoma, kad kartą per metus kompetentinga institucija turės įvertinti žaidimų aikštelės riziką pagal standartų reikalavimus“, – pabrėžė SAM Visuomenės sveikatos priežiūros departamento vyr. specialistė Giedrė Namajūnaitė.

Už aikštelių nepriežiūrą savininkams grės sankcijos, nacionalinę priežiūrą vykdys Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.