Europos oro uostų palydovai – dideli komerciniai projektai

Vilnius iki šiol išlieka vienintele Baltijos šalių sostine, neturinčia komercinio centro šalia savo oro uosto. Vis dėlto jau kitų metų pradžioje pietinėje miesto dalyje, 9 hektaro plote bus pradėtas vystyti ambicingas projektas, kurį įgyvendinus oro uosto kaimynystėje įsikurs biurų kompleksas, išparduotuvės bei viešbutis.

Talino „Ülemiste“.<br>Plėtotojų nuotr.
Talino „Ülemiste“.<br>Plėtotojų nuotr.
Briuselio verslo centras.<br>Plėtotojų nuotr.
Briuselio verslo centras.<br>Plėtotojų nuotr.
Milano „Oriocentrer“.<br>Plėtotojų nuotr.
Milano „Oriocentrer“.<br>Plėtotojų nuotr.
Ciuricho „Prime Center“.<br>Plėtotojų nuotr.
Ciuricho „Prime Center“.<br>Plėtotojų nuotr.
Kitų metų pradžioje pietinėje miesto dalyje, 9 hektaro plote bus pradėtas vystyti ambicingas projektas, kurį įgyvendinus Vilniaus oro uosto kaimynystėje įsikurs biurų kompleksas, išparduotuvės bei viešbutis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kitų metų pradžioje pietinėje miesto dalyje, 9 hektaro plote bus pradėtas vystyti ambicingas projektas, kurį įgyvendinus Vilniaus oro uosto kaimynystėje įsikurs biurų kompleksas, išparduotuvės bei viešbutis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:11 AM

Tačiau kol projektas tebėra vystymo stadijoje, siūlome susipažinti su vienais didžiausių ir labiausiai klestinčių komercinių bei prekybos centrų, įsikūrusių verslui strategiškai patogioje vietoje – šalia tarptautinių oro uostų.

Vakarų šalyse šalia oro uostų įkurti komercinius centrus jau yra įprasta praktika. Šių vietų strateginės padėties pranašumus išnaudoja didžiausi Europos miestai: Milanas, Berlynas, Londonas, Briuselis, o taip pat ir Ryga bei Talinas.

„ÜLEMISTE“ Taline

„Ülemiste“ verslo ir prekybos centras įkurtas strategiškai patogioje vietoje, visai prie pat tarptautinio Talino oro uosto, netoli greitkelių Talinas–Tartu bei Talinas–Sankt Peterburgas.

Verslo centras atidarytas 2010 metais, jame gali įsikurti kiek daugiau nei 200 įvairaus dydžio kompanijų. Šiuo metu tai didžiausias mados ir šeimos centras visoje Estijoje, turintis daugiau nei 160 parduotuvių ir pramogų erdvių. Į projektą jau investuota daugiau nei 51 mln. eurų.

Verslo centras šių metų pradžioje savo klientams pirmą kartą pasiūlė ir išskirtinį viešbutį–ofisą, kurį sudaro 9 kambariai, bendra poilsio zona, virtuvė bei susitikimų kambarys. Šio viešbučio pagrindinis privalumas – lankstumas. Jo gyventojai čia gali dirbti ir naktį, biuro patalpas pakeisdami į kambarį, kuris pritaikytas ir poilsiui, ir darbui.

„Prime Center 1“ Ciuriche

„Prime Center 1“ – tai verslo centras, įsikūręs pačiame Ciuricho tarptautiniame oro uoste. Stiklinis centro fasadas šį pastatą paverčia tarsi oro uosto akimi.

Verslo centras yra modernus, šiuolaikiškai ir patogiai įrengtas aštuonių aukštų pastatas. Pro daugumos jo kabinetų langus galima stebėti niekada nenurimstantį oro uosto gyvenimą.

Šis centras yra strategiškai patogioje vietoje ne tik dėl oro uosto. Visai šalia yra įsikūręs keturių žavigžučių viešbutis su konferencijų centru bei sporto klubu. Taip pat verslo centro darbuotojai turi galimybę apsilankyti oro uosto parduotuvėse bei restoranuose.

„Oriocenter“ Milane

„Oriocenter“ yra įsikūręs tiesiai priešais tarptautinį Il Caravaggio oro uostą, esantį 4 km už Bergamo miesto, ir kiekvienais metais sulaukiantį daugiau nei 10 mln. keleivių, kurių didelė dalis apsilanko ir „Oriocenter“.

Tai vienas didžiausių prekybos centrų Italijoje, Lombardijos sostinėje įsikūręs prieš 18 metų. Savo plėtros jis nestabdo iki šiol. Vien 2015 m. šiame centre atsidarė 75 naujos parduotuvės.

„Oriocenter“ yra vienas iš svarbiausių ir prestižiškiausių komercinių centrų Europoje. Jame veikia daugiau kaip 200 parduotuvių, kuriose pirkėjai gali rasti pačių žinomiausių Europos ir pasaulio kompanijų prekes.

Turintiems laisvo laiko tarp skrydžių „Oriocenter“ pasiūlo galimybę jį išnaudoti pramogaujant ar įsigyjant daiktą, kurį jie pamiršo ruošdamiesi į kelionę. Negalinčius gyventi be sporto, vilioja ir modernia sporto sale.

Briuselio verslo centras

Briuselio verslo centras įsikūręs vos už 3 min. kelio iki tarptautinio Briuselio Sofia oro uosto, bei vienos pagrindinių miesto arterijų – Briuselio bulvaro.

Šis 47 tūkst. kv. m verslo centras – tai moderniosios architektūros paminklas. Unikalų verslo kompleksą sudaro pasaulinio lygio verslo klasės viešbutis, turintis 200 kambarių.

Šalia viešbučio stovi du 16 aukštų išskirtinės išvaizdos biurų pastatai su konferencijų, treniruoklių salėmis. Juose iš viso esama net 20 000 kv. m nuomojamos biurų erdvės.

Viešbutis baigtas statyti tik šių metų pavasarį, o biurų pastatai 2015 metais. Kompleksas išsiskiria savo įspūdingu eksterjeru, įdiegtomis pažangiausiomis technologijomis ir stilingu interjeru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.