2016-aisiais duris atvėrę viešbučiai – sunku patikėti, kad jie Lietuvoje

Per artimiausius kelerius metus Vilniuje ir Palangoje įsikurs gerai žinomi pasauliniai viešbučių tinklai –  “Hilton“, „Marriott“ ar „Design Hotels“, tačiau ir šiandien į Lietuvą atvykstantys turistai  turi iš ko rinktis.

Šiais metais Lietuvoje duris atvėrė mažiausiai penki išskirtiniai viešbučiai.<br>Montažas
Šiais metais Lietuvoje duris atvėrė mažiausiai penki išskirtiniai viešbučiai.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2016, 9:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:58 PM

Susipažinkite – puikūs ir išskirtiniai mūsų viešbučiai,  duris atvėrę 2016-aisiais.  

„Artagonist“

Vilniaus senamiestyje įsikūręs viešbutis „Artagonist“ – naujausias šiame sąraše, jis savo veiklą pradėjo lapkričio pabaigoje. Istoriniame, XV – XVI amžiaus pastatas virto ekscentrišku, ryškiu ir išsikirtiniu viešbučiu.

Prieš dvejus metus pradėti rekonstrukcijos darbai pareikalavo nemažai iššūkių – kai kurios patalpos buvo visiškai apleistos, reikėjo keisti ir tvarkyti pastato konstrukcinius elementus. Dalį emocijos, kurią pastatas sukūrė per šimtus metų svečiams, stengėsi perteikti žinomi architektai Rytis Mikulionis ir Evelina Talandzevičienė iš studijos „Plazma“ bendradarbiaudami su 16 Lietuvos menininkų.

Pasak viešbučio vadovo Vilniaus Vaičekausko, drąsūs ir oponuojantys masiniam skoniui meno kūriniai puošia kambarius. Svečiai neras dviejų identiškų, todėl viešbutis gali būti laikomas savotiška galerija.

„Mūsų viešbutis, kuris orientuojasi į svečią, siekianti patirti kitokias emocijas viešnagės metu. Tai vieta, kuri svečią stebina nuo pat pirmųjų atvykimo minučių iki to momento, kol baigiasi viešnagė“, – pridėjo V.Vaičekauskas.

„Michaelson Boutique Hotel“

Prabangus, keturių žvaigždučių plius viešbutis Klaipėdoje įsikūrė gana netradicinėje vietoje – buvusio sandėlio pastate, netoli senosios piliavietės ant Dangės upės kranto. Pirmasis sandėlių savininkas buvo pirklys Epraheimas Michaelsonas, todėl jį pagerbiant viešbutis pavadintas „Michaelson Boutique Hotel“ vardu.

Šie sandėliai – reti pastatai Klaipėdoje, praeityje besiriboję su vandeniu, todėl juos galima vadinti savotiškais Venecijos sandėliais.

Viešbučio interjerui išskirtinumo suteikia unikalūs XVIII amžiaus architektūriniai sprendimai, pavyzdžiui, originalios medinės konstrukcijas ir mūrinės pastato sienos. Prie jų priderintos šiuolaikinės natūralios medžiagos – stiklas, akmuo, geležis. Pavasarį duris pravėręs viešbutis nėra didelis – jame veikia 10 dviviečių bei 6 vienviečiai kambariai.

„15th avenue“

Dar vienas stilingas, vos 15 kambarių viešbutis įsikūręs pačiame Vilniaus centre, Gedimino prospekte. Viešbutis „15th Avenue“ buvo įrengtas rekonstravus dalį šimtamečio pastato, kuris anksčiau nebuvo skirtas svečiams priimti – jo patalpos skirtingos, tad ir vienodų kambarių čia nėra.

Nedidelio viešbučio rekonstrukcija ir įrengimu pasirūpino interjero dizainerė Arūnė Bitinaitienė, kuri nusprendė išsaugoti „koridorinę“ pastato struktūrą ir sukurti jaukią atmosferą bei šeimyninę atmosferą.

Atnaujintose erdvėse galima pastebėti žaismingų aksesuarų, tamsaus medžio detalių bei kiliminės dangos, kuria dengti ne tik kambariai, bet ir laiptai.

„Urbihop“

Anksčiau veikęs viešbutis Vilniaus SEB arenoje šiais metais buvo rekonstruotas ir pristatė visiškai naują įvaizdį. Tai beveik šimto kambarių „Urbihop“ ekonominės klasės viešbutis, pritaikytas šiuolaikiniam turistui.

„Rengdami viešbučio koncepciją stipriai atsižvelgėme į tai, jog viešbutis įsikūręs daugiafunkciniame sporto komplekse. Taip pat nenorėjome nutolti nuo pačio pastato urbanistinės architektūros.

Taip gimė „Urbihop“ viešbučio pavadinimas („Urban“ – miestas, „hop“ – visame sporte vyraujantis elementas – šuoliukas) ir pati viešbučio koncepcija“, – teigė „Urbihop“ ir „Artagonist“ viešbučiams vadovaujantis Vilius Vaičekauskas.

Interjero sprendimus kūrė architektų studija „Plazma“, kuri atsižvelgė į šiuolaikines tendencijas – buvo atsisakyta tradicinių stalų dalyje kambarių, o poilsio sėdėjimo vietos kambariuose buvo suformuotos iš sėdmaišių.

Šiuo metu kaip tik atliekamas oficialus klasifikavimas ir vertinimas. „Urbihop“ yra ekonominės klasės, rinkoje besipozicionuojantis kaip 3-jų žvaigždučių viešbutis.

„Vytautas Mineral SPA“

Šį rudenį buvo pristatytas projektas, kurio ilgą laiką laukė kone visi birštoniečiai. Kelis dešimtmečius vandalų niokotas postmodernistinės architektūros pastatas šalia Nemuno virto „Vytautas Mineral SPA“ kompleksu, kuriame įrengti net 166 kambariai bei 5 skirtingi baseinai.

Projektą rengusi architektė Audronė Miniotaitė išlaikė pastato pirmines formas, o nauji antstatai ir priestatai suprojektuoti taip, kad skirtųsi, tačiau nesikirstų su senąja architektūra. Dabar kompleksas užima 12 tūkst. kv. metrų, o jame gali ilsėtis net 340 svečių.

Atnaujinto „Vytautas Mineral SPA“ akcentais tapo iš tolo šviečiantis kupolas bei erdvi skaitykla. Projekto plėtotojai į statybas investavo 20 mln. eurų, prie darbų prisidėjo ir architektai Viktorija Puodžiūtė ir Robertas Gasionis. Viešbučio valdytojai tikisi gauti 4,5 žvaigždučių kategoriją.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija duomenimis, šiemet šalyje duris pravėrė 15 suklasifikuotų viešbučių, svečių namų bei kempingų, daugiausiai jų įsikūrė Palangoje ir Vilniuje. Tiesa, šis sąrašas nėra baigtinis, nes dar ne visi šiais metais atsidarę viešbučiai yra pateikę savo paraiškas įvertinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.