Pigesnio būsto besidairantys vilniečiai atrado labai savotišką vietą

Raudonų plytų pastatas Karoliniškėse išsiskiria ne tiktai neįprastomis formomis. Pasirodo, čia pradėjo kurtis pigesnių butų ieškantys vilniečiai.

Pastate oficialiai įregistruoti 7 butai, likusios 34 patalpos – administracinės.
Pastate oficialiai įregistruoti 7 butai, likusios 34 patalpos – administracinės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 9:51 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:31 AM

Daugiau negu prieš du dešimtmečius iškilęs administracinio tipo statinys yra Karoliniškių pakraštyje, šalia automobilių serviso ir mediena prekiaujančios bendrovės.

Nors iš pirmo žvilgsnio ši vieta neprimena įprasto daugiabučių kvartalo, žmonės čia ne tiktai dirba, bet ir gyvena.

Pastate oficialiai įregistruoti septyni butai, likusios trisdešimt keturios patalpos – administracinės, tačiau tai nereiškia, jog jose negyvena žmonės.

„Šiame name esu pardavusi apie dvylika butų – vieni pirkėjai išsirinko butus, kiti gyvena negyvenamosiose patalpose nepakeitę jų paskirties.

Name yra ir daugiau gyventojų, yra ir tuščių erdvių“, – sakė nekilnojamojo turto agentūros „Capital Pro“ brokerė Inga Butkutė.

Štai vienos čia esančių nenaudojamų patalpų parduodamos už 115 tūkst. eurų, tiesa, pirkėjo nerandama nuo praėjusių metų rugpjūčio.

Savininkas 210 kv. metrų ploto biuro patalpoms jau parūpino leidimą keisti paskirtį, tačiau naujajam pirkėjui vis dėlto tektų nemažai investuoti.

Savininkas iš pradžių planavo patalpas padalyti į penkis butus, suremontuoti stogą, tačiau šių planų atsisakė, todėl visi darbai būtų perduoti pirkėjui.

„Aktyviai domėjosi mažesnių, nestandartinių butų ieškantys žmonės, jie laukia, kada patalpos taps gyvenamosios ir įrengtos“, – sakė I.Butkutė.

Skaičiuojama, jog atnaujinti butai, nelygu jų dydis, galėtų kainuoti nuo 900 iki 1100 eurų už kvadratinį metrą.

„Nestandartinės erdvės Naujamiestyje kainuoja nuo 1500 eurų už kvadratinį metrą, o čia kainos žemesnės, be to, šis apskritas pastatas Vilniuje analogų neturi“, – pridūrė brokerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.