JAV parduodama puikiai sutvarkyta „Vilties sala“

Amerikiečių nekilnojamojo turto vystytojas Johnas Cacoulidis skelbia parduodąs šeimai priklausančią Vilties salą (angl. Hope Island), esančią Kasko įlankoje (angl. Casco Bay) prie Meino valstijos pakrantės JAV šiaurės rytinėje dalyje.  Jis pats šią salą nusipirko 1993 metais už 1,3 mln. dolerių, o dabar siūlo pirkti už 7,95 mln. dolerių (6,93mln. Eur).

 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
 "DailyMail" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 9:12 AM

Bet salos kaina taip smarkiai išaugo ne tik dėl to, kad per ketvirtį amžiaus šalyje gerokai pakilo kainos – J.Cacoulidis per tą laiką į šį 35 hektarų žemės lopą įdėjo nemažai kapitalo, paversdamas jį jaukia privačia karalyste, rašo „The Daily Mail“.

Saloje yra dviejų aukštų atskiras namas, kurio plotas per 1000 kv. m, jame – šeši vonios kambariai ir trys miegamieji. Taip pat yra du svečių namai ir keli ūkiniai pastatai, įskaitant tvartus 10 arklių, taip pat erdvi paukštidė vištoms, antims ir žąsims laikyti. Be to, čia pastatytas nuosavas viešbutis su restoranu, privati koplyčia ir elingas (čia: dengta pašiūrė laivams ar valtims statyti ir remontuoti)  su giliavandeniu pirsu (į jūrą išsikišusiu statiniu laivams ar valtims iš abiejų pusių priplaukti ir švartuotis. – Red.). 

Pažymėtina, kad nepaisant solidžios kainos, visa sala su keliais pastatais yra anaiptol ne pats brangiausias nekilnojamojo turto objektas valstijoje – už kai kuriuos pakrantėje stovinčius namus prašoma ir 10 mln. dolerių.

Pažymima, kad J.Cacoulidis nusprendė parduoti salą, kai pernai, sulaukusi 89 metų, mirė jo žmona Phyllis – prie „karalystės“ suklestėjimo ji daugiausia ir prisidėjo.

Nekilnojamojo turto pardavimo agentai nurodo, kad sala pasiekiama vos per 25 minutes, plaukiant valtimi iš didžiausio valstijos miesto – Portlando, todėl naujasis savininkas galės ją paversti sėkmingu kurortu. Tik yra viena smulkmena – tokį projektą jis turės pirmiausia suderinti su vietos valdininkais.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.