Izraelyje nuomojamas butas su istorija, kurio savininkas – Vladimiras Putinas

Pinskerio gatvėje Tel Avive, Izraelyje, nuomojamas vieno miegamojo butas, kurio savininkas, kaip skelbia laikraštis „Yedioth Ahronoth“ – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Skelbime nurodoma, kad nuomininkas neturėtų gaišti su mokesčiais.

 V.Putinas Tel Avive nupirko butą savo buvusiai mokytojai. <br> AFP, Reuters/Scanpix nuotraukų montažas
 V.Putinas Tel Avive nupirko butą savo buvusiai mokytojai. <br> AFP, Reuters/Scanpix nuotraukų montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 6:20 PM

2005 m. V.Putinas šį butą nupirko savo mylimai vokiečių kalbos mokytojai Minai Juditskajai, kuri 1973 m. emigravo į Izraelį.

Praėjusių metų gruodį, sulaukusi 96-erių, M.Juditskaja mirė. Moteris buvo našlė, vaikų neturėjo, o butą testamentu paliko Rusijos pasiuntinybei. Žurnalistai tvirtina, kad faktiškai nekilnojamasis turtas perduotas V.Putinui, rašo newsru.co.il.

M.Juditskaja praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje dėstė vokiečių kalbą 281-ojoje Leningrado mokykloje. Vienas jos mokinių buvo V.Putinas.

Mokytoja sekė auklėtinio gyvenimą, todėl, kai 2005 m. sužinojo, kad šis ketina atvykti į Izraelį, paskambinusi į pasiuntinybę paprašė su buvusiu mokiniu surengti susitikimą. Moterį pakvietė į prezidento ir Antrojo pasaulinio karo veteranų susitikimą. V.Putinas savo mokytoją atpažino ir ilgai su ja kalbėjosi. Po to ją pristatė tuomet Izraelį valdžiusiam prezidentui Mošei Katcavui.

Po kurio laiko pas buvusią mokytoją atėjo rusų diplomatas ir pasakė, kad V.Putinas jai nupirko butą. Tuo metu solidaus amžiaus moteris gyveno mažame bute viename viršutinių daugiabučio be lifto aukštų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.