Juokas pro ašaras – ši statytojo klaida gyventojams kainavo daug sveikatos

Dokumentuose privėlė klaidų, todėl taip išėjo, kad 180 šeimų apsigyveno svetimuose butuose. Daugelis žmonių būstus gavo iš miesto socialinės tarnybos, pasidarė remontus, nusipirko baldus. Tačiau, susiruošus butus privatizuoti, atsirado netikėtų keblumų.

 Įvairių kuriozų kartais pasitaiko statytojams.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Įvairių kuriozų kartais pasitaiko statytojams.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Gyvenamasis kompleksas „Novaja Ochta“. <br> Youtube.com stop kadras
Gyvenamasis kompleksas „Novaja Ochta“. <br> Youtube.com stop kadras
 Įvairių kuriozų kartais pasitaiko statytojams.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Įvairių kuriozų kartais pasitaiko statytojams.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 2:37 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:00 PM

Istorija prasidėjo pernai. Sankt Peterburge (Rusija) pastatė gyvenamąjį kompleksą „Novaja Ochta“. Tuomet miesto valdžia Kornėjaus Čiukovskio gatvėje, pirmo korpuso trečiame name, nupirko 270 butų. Rudenį juos išdalijo laukiantiems eilėje. Daugiausia tai buvo daugiavaikės šeimos arba vaikų namų auklėtiniai. Name apgyventa jau 80 proc. butų.

Pagal galiojančią tvarką, daugiavaikės šeimos gali butus privatizuoti. Tačiau kalbant apie šį konkretų atvejį, reikalai pasuko kita linkme. Žmonės sužinojo, kad faktiškoji butų numeracija nesutampa su kadastriniais duomenimis, rašo newsru.com.

Rūpesčių turi ir jau tapę butų savininkais. „Jei sugalvosime butą parduoti, negalėsime to padaryti, nes dokumentuose šis butas – ne mūsų“, – kalbėjo daugiavaikė mama Ana Koršunova.

Kvartalo statytojo komentarai skurdūs: „Neseniai iš N1 ir N3 sekcijose gyvenančių žmonių pradėjome gauti užklausas dėl neva klaidingos butų numeracijos. Situaciją aiškinamės“.

Aiškėja, kad tvarkydamas dokumentus statytojas supainiojo pirmąją ir trečiąją namo laiptines. Kad būtų pakeista butų, kuriuose jau įsikūrę žmonės, techninė dokumentacija, sudaryta darbo grupė. Jos atstovai tikina, kad sutvarkyti dokumentus tikrai bus įmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.