Išskirtinė galimybė pažvelgti į paveldą – kiekvienam

Pirmoji Tarptautinė kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų paroda „Heritas“ kviečia pasižvalgyti po retai duris atveriančius paveldo objektus.

Pacų rūmuose vyksta restauravimo darbai – tuo įsitikins ir ekskursantai.<br>V.Ralytės nuotr.
Pacų rūmuose vyksta restauravimo darbai – tuo įsitikins ir ekskursantai.<br>V.Ralytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2018, 3:17 PM

Kitą savaitę Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai galės aplankyti Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią bei vadinamuosius Pacų rūmus. Tai – Vilniuje vyksiančios pirmosios tarptautinės kultūros paveldo tvarkybos ir technologijų parodos „Heritas“ dovana.

Ši paroda suteiks galimybę susipažinti su kultūros paveldo apsaugoje dirbančiais žmonėmis ir organizacijomis, dalyvauti seminaruose bei kūrybinėse dirbtuvėse, o minėtos ekskursijos – pirmieji parodos renginiai.

Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią bei vadinamuosius Pacų rūmus bus galima aplankyti balandžio 18 ir 21 dienomis. Tai puiki galimybė ne tik pažinti kasdien matomus, bet daugelio neapžiūrėtus iš vidaus kultūros paveldo objektus, tačiau ir praplėsti žinias paveldo tyrimų bei tvarkybos srityse.

Ekskursantai galės sužinoti, kaip nustatomos kultūros paveldo objektų vertingosios savybės, kokia yra pastatų ir jų architektūrinių elementų restauravimo bei konservavimo darbų eiga.

„Ypatingi Vilniaus senamiesčio širdyje esantys kultūros paveldo statiniai – Vilniaus augustinų vienuolyno ansamblio Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia ir vadinamieji Pacų rūmai duris atvers visiems, kurie domisi architektūros istorija, paveldo tyrimų, tvarkybos ir pritaikymo darbais“, – sakė parodos iniciatorė Erika Kielė.

Registracija į ekskursijas vyksta parodos interneto svetainėje www.heritas.lt.

Norint užtikrinti ekskursijų kokybę ir atsižvelgiant į paveldo objektų būklę ekskursantų skaičius bus ribojamas. Tačiau neverta nusiminti tiems, kurie balandį nepateks į šias ekskursijas. Jos taip pat vyks ir parodos metu, gegužės 18–19 dienomis.

„Heritas“ parodos metu po vienu stogu susiburs kultūros paveldo srityje dirbančios organizacijos, privatūs asmenys, valstybės įstaigos ir visi, besidomintys kultūros paveldo išsaugojimo temomis.

Lankytojai, paveldo objektų savininkai ir paveldosaugos srityje dirbantys specialistai galės susipažinti su naujausiomis paveldo tvarkybos technologijomis bei medžiagomis, teoriniais paveldo tyrimais ir keistis kontaktais visos parodos metu veiksiančioje kontaktų mugėje.

„Heritas“ – nekomercinė pilietinė iniciatyva, kuri įgyvendinama tik kultūros paveldu besidominčių savanorių bei privačių rėmėjų iniciatyva ir lėšomis. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.