Latviai noriai investuoja į NT Lietuvoje

Latvijos gyventojai ir toliau laikosi nuomonės, kad geriausia investuoti į nekilnojamąjį turtą, parodė naujausia Latvijos „Swedbank“ atlikta apklausa.

Ryga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ryga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 3:09 PM

Pasak banko atstovės spaudai, Kristinės Jakubovskos, 46 proc. respondentų pareiškė, jog pirmenybę teiktų investicijoms į nekilnojamąjį turtą (2015 metais – 49 proc.), 26 proc. – investicijoms į auksą, o 18 proc. būtų linkę investuoti į kaupiamąjį gyvybės draudimą.

Tačiau tikrovėje Latvijos gyventojai savo lėšas dažniausiai įneša į indėlio sąskaitas (31 proc.) ir privačius pensijų fondus (28 proc.) arba jas skiria kaupiamajam draudimui (15 proc.). Į nekilnojamąjį turtą per pastaruosius metus investavo tik 9 proc. apklaustųjų. Dar 8 proc. investavo į akcijas, 8 proc. – į investicinius fondus, o 4 proc. – į obligacijas.

Apklausa parodė, jog 49 proc. respondentų mano, kad dabar yra tinkamas laikas taupyti ir investuoti. Tokios nuomonės dažniausiai laikosi gyventojai iki 30 metų amžiaus (74 proc. apklaustųjų šioje amžiaus grupėje). Tačiau būtent šioje amžiaus grupėje gyventojų veiksmai labiausiai skiriasi nuo planų, nes pinigus taupo tik 22 procentai. Tuo tarpu aktyviausiai taupo 40–50 metų amžiaus grupės respondentai (47 proc.).

Apklausa, kurioje dalyvavo 700 18–74 metų amžiaus respondentų, buvo atlikta šių metų sausį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.