Regbininkai Šiauliuose sulaukė ypatingos kalėdinės dovanos

Mūsų šalies vardą pasaulyje garsinantys Šiaulių regbininkai sulaukė pačios geriausios kalėdinės dovanos – šiuolaikiško regbio stadiono. Jame bus galima rengti aukščiausio rango varžybas.

Šiaulių regbininkai šiuolaikiško stadiono laukė net keturis dešimtmečius. Jis buvo pastatytas per 17 mėnesių.
Šiaulių regbininkai šiuolaikiško stadiono laukė net keturis dešimtmečius. Jis buvo pastatytas per 17 mėnesių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2018, 2:49 PM

Regbio stadiono statybos buvo baigtos vasarą, bet iki šiol užtruko dokumentų tvarkymas.

Didžiausia statybininkų gaišatimi tapo netinkamas projektas, kurį reikėjo keletą kartų keisti. Bet ir tai dar ne pabaiga – prie stadiono esanti automobilių stovėjimo aikštelė yra per maža, todėl kitais metais ją numatoma didinti.

Sporto mokyklai priklausantį stadioną regbininkai jau buvo susitvarkę prieš ketverius metus – rekonstravo drenažo sistemas, pasėjo specialią veją, bet trūko tribūnų žiūrovams, persirengimo kambarių.

Konkursą laimėjusi bendrovė „Limega“ per 17 mėnesių pastatė 560 kvadratinių metrų ploto dviaukštį pastatą su persirengimo, teisėjų, trenerių kambariais, medicinos kabinetu, konferencijų sale, ūkinėmis patalpomis. Po vienšlaičiu stogu įrengtos tribūnos su 466 sėdimosiomis vietomis.

Šiaulių meras Artūras Visockas sakė, kad regbininkai tokių sąlygų nusipelnė ne tik dėl aukštų sporto rezultatų: „Jie visiems rodė pavyzdį, patys rengė talkas, įsirenginėjo stadionus. Čia bus visos regbio bendruomenės namai.“

Mero teigimu, anksčiau pinigai buvo išvaistyti abejotinoms galimybių studijoms, dėl milžiniškos kainos neįgyvendintinų projektų dokumentams rengti: „Per dešimtmetį buvo nupirkta ir į stalčius sudėta popierių už 1,5 milijono eurų, todėl pinigų ir nebuvo sportui.“

Prie 976 tūks. eurų kainavusio pastato kitais metais turėtų atsirasti ir erdvesnė automobilių aikštelė, kuria galės naudotis ir aplinkinių daugiabučių gyventojai. Aikštelės statyboms 2019 m. biudžete jau numatyta 120 tūkst. eurų.

Dar numatyta įrengti ir tris treniruočių aikštes, nes rungtynėms skirtą stadioną norima tausoti.

Pastato šeimininkas Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos direktorius Svajūnas Mikalčius sakė, kad čia gyvenimas virs visus metus, nes bus įrengta ir treniruoklių salė: „Žiemą varžybos nevyksta, todėl patalpos nebus tik šildomos – treniruosis ir vaikai, ir suaugusieji.“

Tvarko sales

Šiemet Šiauliai skyrė pinigų švietimo įstaigų sporto salių remontui.

Jau baigti darbai „Romuvos“ progimnazijoje ir „Santaros“ gimnazijoje, remontuojamos sporto salės J.Janonio ir Didždvario gimnazijose bei „Rasos“ progimnazijoje.

Prie Jovaro progimnazijos baigta įrengti lauko sporto aikštelė, o šį mėnesį bus baigtas remontuoti P.Avižonio regos centro baseinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.